Sağlık:
KOCA'dan İSTANBUL AÇIKLAMASI

KOCA'dan İSTANBUL AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından İstanbul'da sağlık yöneticileriyle bir araya gelerek corona virüsü salgınının seyrini değerlendirdiklerini duyurdu.

“Polikliniklerimizde hasta artışı olduğu görülüyor” diyen Bakan Koca, “İstanbul normalleşmenin örnek şehri olmalı. Bunu başaracak kararlılıktayız” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı 100 bin nüfusa düşen haftalık ortalama vaka sayısı haritasına göre İstanbul’daki vakalar 68.23’ten 89.90’a yükselmişti.

Bakanlığın illere göre risk durumu haritasına göre ise İstanbul, turuncu kategori olan yüksek risk durumunda yer alıyor.

İSTANBUL İL SAĞLIK MÜDÜRÜ UYARMIŞTI

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, kentin yüksek riskli grupta yer aldığını belirterek “Salgın bitmedi” demişti.

Memişoğlu, açıklamasında “Uyum içinde kısıtlama duygusu ve farkındalığı ile hareket etmek zorundayız. Aman dikkat! Öğrencimize, yaşlımıza, esnafımıza, vatandaşımıza güveniyoruz. Şimdiye kadar gösterdikleri özveriye bundan sonra gösterecekleri hassasiyete çok teşekkürler” ifadelerine yer vermişti.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

ACİL SERVİS BOŞALTILDI
İstanbul Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'ne zehirlenme belirtisi ile getirilen 2 işçinin tedavisi...

Haberi Oku