Sağlık:
ŞİFA KAYNAĞI KARADUT

ŞİFA KAYNAĞI KARADUT

Yaz aylarında çıkan karadutun, tüketenlere sağladığı faydalar saymakla bitmiyor. Cildi gençleştiren meyve, saç sağlığını da olumlu etkiliyor.

Saçların ve cildin sağlıklı olmasını sağlayan besin, aynı zamanda dişlerin ve diş etlerin de sağlığı için tüketiliyor. Karadut, diş eti kanamasıyla ilgili sıkıntı yaşayanların yardımcısı…

Kadınlara özellikle regli döneminde tavsiye edilen karadut, aşırı kanamada rahatlama sağlıyor ve adet döngüsünün sağlıklı bir şekilde devam etmesini sağlıyor.

KEMİKLERE VE KAN HÜCRELERİNE OLUMLU ETKİ

Dizanteri sorunlarına da iyi gelen karadut, ishali tedavi ediyor. Karadut yapraklarının kaynatılarak içilmesi ishal durumunu büyük ölçüde geçiriyor.

Karadutun faydaları tabiri caizse saymakla bitmiyor. Bol miktarda kalsiyum içeren besin, kemik sağlığı için de üst düzey etkili. Potasyum, demir, manganez ve bakır açısından zengin olan karadut, kan hücreleri için de kritik bir öneme haiz.

Aksu Vital Ar-Ge Merkezi'nden Ömür Çalşimşek, karadutun halk arasında bademcik iltihabının giderilmesinde, özellikle çocuklarda pamukçuk olarak bilinen ve Candida türü mikroorganizmaların sebep olduğu enfeksiyonunda doğal bir ürün olmasından dolayı tercih edildiğini belirtiyor.

BOĞAZ AĞRISINA BİRE BİR

Anadolu'da yetişen dut ağaçlarının yüzde 95'i morus alba, yüzde 3'ü ise morus rubra olduğunu belirten Çalşimşek, “Anadolu'da yetişen dut ağaçlarının yüzde 95'i morus alba, yüzde 3'ü ise morus rubra'dır. Yani Türkiye'de çok az bulunur. Bitkinin meyvelerinde önemli bir antioksidan grubu olan antosiyanin, N, P, K, Ca, Mg, Na, Fe, Cu, Mn ve Zn mineralleri ve organik asitler içermektedir.Türkiye'de meyveleri ağız yaraları için kullanılmaktadır. Yine başka bir kullanım şekli de boğaz ağrısıdır. Bademcik iltihabının giderilmesinde, özellikle çocuklarda pamukçuk olarak bilinen ve Candida türü mikroorganizmaların sebep olduğu enfeksiyonunda doğal bir ürün olmasından dolayı tercih edilir” diyor.



SÖZCÜ Gazetesi
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

ACİL SERVİS BOŞALTILDI
İstanbul Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'ne zehirlenme belirtisi ile getirilen 2 işçinin tedavisi...

Haberi Oku