Sağlık:
TAŞINABİLİR KAN POMPASI GELİŞTİRDİK

TAŞINABİLİR KAN POMPASI GELİŞTİRDİK

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesinde geliştirilen yerli kan pompasının laboratuvar, kan ve akım testlerinin başarıyla tamamlandığı bildirildi.

DEÜ'den yapılan açıklamaya göre, Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Silistreli ve ekibi, yerli taşınabilir kan pompası geliştirdi.

Benzerlerinden daha küçük tasarıma sahip kan pompasında, seri üretim aşamasına gelindi.

Cihazın, ithal ürünlere göre düşük maliyeti ve yerli üretim avantajıyla, sağlık sektörüne tedarik kolaylığı sağlaması hedefleniyor.

Mobil cihazlara veri aktarma hedefi

Açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Erdem Silistreli, gerçek boyutlu prototipini üreterek testlerini tamamladıkları cihazın kablosuz kontrol edilebildiğini belirtti.

Cihazın kablosuz veri aktarımı yapabildiğine de işaret eden Silistreli, "Veriler hem hastayla ilgili geriye dönük değerlendirmeler yapılabilmesi hem de bilimsel araştırmalara istatistiki bilgiler aktarılması için arşivleniyor. Cihazımızın yakın gelecekte verileri doktor ya da perfüzyonistin kullandığı mobil cihazlara aktarmasını sağlamayı hedefliyoruz." dedi.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde stratejik öneme sahip cihazların yerli üretiminin büyük önem kazandığını vurguladı.

Bu amaçla akademik kadroları ve Ar-Ge faaliyeti yürüten firmalara tüm imkanları seferber ettiklerini bildiren Hotar, yerli kan pompasının seri üretimi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.



AA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

ACİL SERVİS BOŞALTILDI
İstanbul Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi'ne zehirlenme belirtisi ile getirilen 2 işçinin tedavisi...

Haberi Oku