SEÇİMİ YAPTIK, SAYIMI YAPAMADIK...

Bir seçimi daha geride bıraktık çok şükür. Malum seçim bitti ama sayımlar bir türlü bitemedi. Her sabah kalkıyorum acaba bugün hangi Belediye Başkanı kazandı diye haberleri okuyorum. Trajikomik bir seçim yaşadık diyebiliriz. Hangi birini yazmalı bilemedim o kadar çok ki...

Sonuçlara binin üzerinde itiraz geldi, bazı yerlerde sonuçlar değişti, İstanbul Esenyurt’ta sandıktaki mühürlerden biri kayboldu. Nevşehir’in Avanos ilçesinde geçersiz sayılan oy pusulalarından 16 adetinde AKP'ye "evet" mührü basılırken aynı zamanda pusulaya "CHP'ye Hayır" yazıldığı için sonuç CHP 6 oy farkla kazandı. Başbakan boşuna uyarmadı miting alanlarında neticede seçmenini iyi tanıyor. Ankara Kazan’da 1117 numaralı sandıkta kayıtlı seçmen 297 iken, AKP’ye çıkan oy miktarı 728 oldu. Ceylanpınar’da seçime katılım % 102 çıkarak ayrı bir rekora imza atıldı. Ceylanpınar’ın matematik bilmediği ortaya çıktı. Antalya’nın Kepez ilçesinde vatandaşlar seçime yüzde 100 katılım göstererek matematikteki ustalıklarını gösterdi. Ankara Beypazarı'nda 14 000 CHP oyunun 1400 olarak geçtiği tespit edildi, aslında sıfırın toplamada etkisiz eleman olmadığı görüldü.

Kars’ın susuz ilçesinde AKP ve DSP oyları eşit çıktı. Kur'a çekildi sonuç AKP adayı kazandı. Kur'a ile Belediye Başkanı olmak nasıl bir duygudur yaşayana sormalı. Yalova’da 1 oyla kazanan AKP seçimi daha sonra 6 oyla CHP ye kaybetti. Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde seçimi önce AKP sonra CHP sonra tekrar AKP kazandı. Son takibimde durum buydu. Isparta Sav beldesinde önce AKP 3 oy farkla kazandı sonra MHP 4 oy farkla kazandı. Manyas’ta MHP kazandı AKP itiraz etti tekrar sayımda kazanan CHP oldu. Ankara’da aynı gece iki Belediye Başkanı ben kazandım dedi. Ve… sürüp gidiyor liste.

Canım ülkemde 1 milyon 700 bin oy geçersiz sayıldı. 1 milyon 700 bin mührü basamamış seçmenimiz varmış. 6 milyon 700 bin kişi de seçimleri umursamamış ya da, yapacak daha iyi bir işleri varmış. İleride çocuklarımız bu seçimi sorarsa ’seçimi yaptık, sayımı yapamadık’ diyeceğiz.

 

 

 

 

 

 

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
ali adnan inal 10 yıl önce

muhtar kağıtları mavi zarfa yanliş zarfa (kondu diye o oyu geçersiz saymak büyük haksızlık. seçim kurulu seçmenin eline mavi zarfı verip kapalı odaya gönderiyor. seçmen de kapalı odada muhtar kağıtlarını görünce alıp zarfın içine koyuyor, ne bilsin ki çıkıp başka bir zarf alacak ve tekrar aynı odaya girecek ve ancak ikinci seferde o pusulayı alıp ikinci zarfa koyacak. hem olayı bu noktaya vardırmak yerine sadece yanlış zarfa konan muhtar oyu geçersiz sayılır olur biter. ysk nın bu tip olası yanılmaları öngörüp bu gibi durumlarda hangi usulün uygulanacağına dair bir prosedür yayınlamalıydı seçim kurullarına hitaben önceden....

Misafir Avatar
esra demirel @ali adnan inal 10 yıl önce

çok haklısınız...

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87