ALTIN'LA YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ
ALTIN'LA YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜ

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda 125 kiloda mücadele eden Taha Akgül altın madalya kazandı. Finale yükselen bir diğer sporcumuz 70 kiloda Yakup Gör ise finalde Rus rakibine mağlup olarak gümüş madalya kazandı.

Özbekistan'daki Dünya Şampiyonası' nda serbest stil 125 kilo finalinde Taha Akgül, İranlı Komil Ghasemi'yi yenerek dünya şampiyonu oldu.

Akgül finale kadar Macar Richard Csercsics'i 10-4, ikinci turda Azeri Aslan Dzebisov'u 4-0, çeyrek final mücadelesinde ise ABD'li Tervel Ivaylov Dlagnev'i 4-2 ile geçerek yarı finale yükseldi. Akgül, yarı finalde ise Belarus Alexei Shemarov'8-1 yenerek finale çıktı. Taha Akgül, akşam seansında İranlı Komil Ghasemi'yi de mağlup ederek Dünya Şampiyonluğuna ulaştı.  

Gymnastics Palace Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonada, 70 kiloda Yakup Gör ise Mısırlı sporcu Ayad İbrahim Khalil 11-0 teknik üstünlükle yendi. İkinci turda Japon Ken Hosaka ile karşılaşan Gör, rakibini yine 11-0 teknik üstünlükle geçerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Özbek sporcu Bekzod Abdurakhmonov ile mücadele eden Yakup Gör, rakibini 4-1 yenerek yarı finale çıktı. Milli güreşçi, yarı finalde de Tacikistan'dan Zalimkhan Yusupov'u 7-0 ile geçerek finale yükseldi. Gök, finalde ise Rus Khetik Tsabolov ile yaptığı mücadeleyi ise kaybederek gümüş madalya da kaldı.

86 kiloda mücadele eden Selim Yaşar da  bronz madalya kazandı. Gymnastics Palace Spor Salonu'ndaki şampiyonada milli güreşçi, Kazak rakibi Aslan Kakhidze'yi 5-2 yenerek bronz madalyaya ulaştı. İlk maçında Rus güreşçi Abdulrashid Sadulaev'e 9-2 yenilen Yaşar, Rus sporcunun finale yükselmesi sonrasında repesaj maçına çıkma hakkı elde etmişti. İlk repesaj maçında Ukraynalı Dzhambuli Tsotadze'yi 6-0, ikinci repesaj maçında da Bulgar sporcu Petrov Mihail Ganev'i 9-1 yenen Yaşar, üçüncülük beşincilik maçına çıkma şansı yakalamıştı.

57 kiloda Ahmet Peker, Hindistan'dan Rahul Balasaheb Aware'ye 10-0 teknik üstünlükle yenildi. Peker, Aware'nin finale çıkamaması nedeniyle repesaj mücadelesi yapma hakkını kaybetti.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

F.BAHÇE AVRUPA'da ÇEYREK FİNALDE
Fenerbahçe, ilk maçta deplasmanda 3-0 mağlup ettiği UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında...

Haberi Oku