ATA SPORUNDA AVRUPAYI SALLADIK
Meriç Baysal
Türkiye Binicilik Federasyonu
Turkish Equestrian Federation

BİNİCİLİKTE TÜRK MİLLİ TAKIMIMIZDAN SOPOT’TA TARİHİ BAŞARI

Ekip şefliğini Mert Alıcıoğlu’nun yaptığı, Çağrı Başel, Derin Demirsoy, Hüsnü Dinç Ömer Karaevli ve Sencer Can’dan oluşan Milli takımımız Sopot’ta  (Polonya) katıldığı Furusiyya Milletler Kupasın’nda (FNC Series) 10 ülke arasında yarışmayı kazanarak tarih yazdı. 

Binicilikte Engel Atlama dalında dünyanın en prestijli takım yarışması olan FEI Milletler Kupası sponsoru Furusiyya ile bu sene yine dünyanın en başarılı binici ve at kombinasyonlarını bir araya getiriyor. Dünyanın farklı bölgelerinde koşulan Furusiyya FEI Milletler Kupası yarışmalarının sonunda kalifiye olan ülkeler; Ekim 2014’de Barcelona’da düzenlenecek olan büyük finale katılma hakkı elde edecekler. 

ATA SPORU AVRUPAYI SALLADI

6 Haziran Cuma günü Sopot’ta saat 13.30’da start alan 1.60 yüksekliğinde ve iki tur üzerinden koşulan Furusiyya FEI Milletler Kupasında Türk Milli Takımımız; Almanya, Belçika, İtalya, İsveç, Norveç, Polonya, Finlandiya, Danimarka ve Macaristan gibi Avrupa’nın en iyi ekipleri ile yarıştı. Toplam 10 ülkenin katıldığı müsabakada, Türkiye ilk turu toplamda sekiz puan ile Norveçle birlikte ikinci sırada tamamlarken, ev sahibi ülke Polonya’nın (4 ceza puanı ) yalnızca bir sırık gerisinde yer aldı. İkinci Turda Polonya ile baş başa bir mücadele sergileyen ekibimiz -  Çağrı Başel Chaccomo ile, Derin Demirsoy Harry K, Hüsnü Dinç Chiara ve Ömer Karaevli Dadjak Ter Putennen isimli atları ile - mücadeleyi kazanarak altın madalyanın sahibi oldu ve Polonya’da milli marşı çaldırarak gururumuz oldular.  Sporcularımızın gösterdikleri üstün performans sonucunda Türkiye iki tur toplamını 12 ceza puanı ile birinci sırada tamamlarken,  Polonya toplamda 17 ceza puanı ile ikinci, Norveç ise toplam 20 ceza puanı ile üçüncü sırada yer aldı. Sopot’ta milli takımızın altın madalya kazandığı Furusiyya Milletler Kupası aynı zamdan 2014’de Fransa’da düzenlenecek olan Dünya Binicilik Oyunlarına (2014 WEG NORMANDIE)  ön eleme niteliğinde olup Longines Dünya sıralamasında binicilere puan veren bir yarışma niteliğindeydi. 

Zafere Doğru Büyük Adım Binicilik Türk Milli Takımından 

Türk Milli Takımımız elde ettiği bu başarı ile en yüksek puanını almış oldu ve binicilik tarihinde takım olarak bir ilke imza attı. Ekibimiz final yolunda 3 farklı ülkede daha mücadele edecek. Millilerimizin bundan sonraki durağı 3-6 Temmuz tarihlerinde Macaristan’da düzenlenecek olan Budapeşte CSIO3* yarışmaları. Daha sonra sırasıyla 7-10 Ağustos Bratislava CSIO3* (SVK) ve 17-21 Eylül Arezzo CSIO3* (ITA)’da yarışacak olan ekibimiz, bu yarışmalar boyunca finale katılma hakkı elde etmek için puan toplayacaklar.





Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
mucahit sezgin 10 yıl önce

Maske kuafor ailesi adina husnu kardesime basarilarinin devamini diliyorum

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

F.BAHÇE AVRUPA'da ÇEYREK FİNALDE
Fenerbahçe, ilk maçta deplasmanda 3-0 mağlup ettiği UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında...

Haberi Oku