ÜNAL AYSAL İSTİFA MI EDECEK?
ÜNAL AYSAL İSTİFA MI EDECEK? 

Yetki maddesinin gündem dışı kalmaması ile mutlu olan Başkan Ünal Aysal, Mali Kongrede genel kurul üyelerine kapsamlı bilgiler verip önemli bir konuşmaya imza attı. Kongre'ye verilen arada NTV SPOR yayına katılan Aysal burada da önemli açıklamalar yaptı. Aysal'ın bu açıklamaları eğer bugün kendisine ve yönetimine borçlanma yetkisi verilmez ise istifa edececeği şeklinde yorumlandı.
11.madde gereğince yetkilerin uzatılması konusunda kritik bir oylamaya imza atılazak olan Genel Kurul ile alakalı Başkan Ünal Aysal, " Bir yönetim yetkisi bu. Seçtiğiniz yönetimi yetkilerle donatmazsanız hiçbirşey olmaz. Arabayı verip anahtarı vermezseniz olmaz. Bana yetki çıkmazsa genel kurul bunu yapacak bir yönetim seçecektir" dedi.

Ünal Aysal, 'Abdurrahim Albayrak yönetime dönecek mi?' sorusuna ise "Eski yeni diye bir 15 bin üyesi var 6.500'ü oy verebilir. Herkes yönetim kuruluna girmek ister, ben de kimler uygunsa onlarla çalışmak isterim. İleriye dönük karar alınacak mı? bilmiyorum. Herkese kapım açık benim başarım içinde bu çok önemli" dedi.
Aysal, "Ben tereddüt edilen şeyleri sevmiyorum. Aslında genel kurulundan beklediğim tavsiye kararıydı ben bunu bekleyeceğim kara ne olursa uyacağız. Biz gönüllüyüz Galatasaray ne karar alırsa bunu severek uygulayacağım her iki kararda benim için iyidir."
Diğer taraftan 'Genel Af'la  Oğuz İmregün Adnan Polat dönemine dikkat çekerek, "Bu adamlar ceza almadı ki. Mahkemeye gidip aklandılar. Özür dilemek gerekli. Bu adamlar rencide edilmiştir. Galatasaray hatalarından dönme faziliyetine sahiptir" diye konuştu. Salondakiler bu konuşmayı alkışladılar.

EZELİ RAKİPLERİNİN RAKAMLARINI DA PAYLAŞTI

Ünal Aysal,  mali genel kurulda Türkiye'nin 4 büyük kulübün futbol özkaynak durumu rakamlarını üyeler ile paylaştı. Sunulan tabloya göre Beşiktaş -329 milyon TL özkaynak durumu ile en sağlıksızkulüp olurken, Fenerbahçe -222 milyon TL, Trabzonspor ise -56 milyon TL özkaynak durumu ile Galatasaray'ın bir hayli fazla gerisinde kaldığı belirtildi.

Galatasaray kulübünün ise rakiplerine göre çok daha iyi noktada olduğu belirtilip -49 milyon TL futbol özkaynak durumu olduğunuaktaran Başkan Ünal Aysal, " 4 büyük kulüpten en sağlıklısı Galatasaray'dır. Galatasaray doğru yolda. Planlamasını ve hesaplamasınj yapmış bir şekilde yoluna devam etmektedir. Diğer kulüplerde bunu örnek almalıdır" diye konuştu.

MARANGOZ DEĞİL İTFAİYECİ OLARAK GÖREVE GELDİĞİMİ SANIYORDUM  AVRUPA'DA EN FAZLA GELİR ELDE EDEN 16. KULÜBÜZ

Başkan Ünal Aysal, mali ve sportif açıdan önemli rakamları sundu.Aysal, " Büyük camiayız büyük sorumluluklarımız var. Meselelerimiz bazı arkadaşların düşündüğünden çok farklı noktada. Bir arkadaşımız 'Bir çivi bile çakmadılar'  demiş.... Ben marangozluk için değil itfaiyecilik için geldiğimi düşünüyordum. Şimdi biraz Neler yaptığımızı anlatacağız. 

Beni bu göreve sizler getirdiniz. 4 cephede sportif, mali, idari ve marka değeri olarak iyi bir noktaya taşımayı hedefledik. Mali açıdan bizim için kritik, büyük ve hayati önem taşıyan günler geride kaldı. Avrupa'nın gelir bakımından 16.büyük kulüp noktasına erişmiş durumundayız.  2013 kulüp solo bütçesi ciddi bir gelir fazlası ile kapanmıştır. Gelir ve sportif açıdan Avrupa devleri arasındayız.

BASKETBOLCULARA TEBRİK

2012-13 toplam 83 kupa 1000'in üzerinde madalya aldı.  Tarihte ilk kez Galatasaray futbol takımı, Şampiyonlar Liginde gruptan çıktı. Erkek ve Kadın basketbol takımında emeği geçen herkesi kutlamak ve teşekkür etmek istiyorum. Başarılar diliyorum bunu hak ettiler.

KİMSEYE TAVİZ VERMEDİK HEDEFİMİZDEN SAPTIRAMADILAR

Kaybedilen bir kaç maç sonrasında floryaya kimi atayacağımıza karışıldı. Florya ve futbol konusunda cesur adımlar atılması gerekiyordu ve attık. Biz 3 yıldır bir kriz yönetimi gerçekleştridik, kimseye de taviz vermedik. Şikayetler, mahkemeler, iddialar Ama hiçbiri bizş hedeften saptıramadı. Bu borçları biz yapmadık. Biz bu şekilde devraldık. Gemiyi karaya oturtmamak ve borçları azaltmak üzere Galatasaray'ı devraldık. İki yönetim zor bir dönemi bir arada geçirdi. Geçmiş dönemde görev yapan idarecilerime de teşekkür ediyorum" dedi.

TÜRKİYE'NİN YİNE ÖNCÜSÜ OLDUK

Başkan Ünal Aysal, Türkiye'nin en genç yaş ortalamasına sahip büyik kulübünün takımının Galatasaray olduğunu belirtip " Tarihimizin her aşamasında olduğu gibi GALATASARAY BU KONUDA DA tÜrk futboluna öncülük etme rolünü üstlenmiştir. Transfer yapısı ilk kez 3 büyük takım arasında en genç takımı galatasaray'dır. Galatasaray'ın ara transferde kadrosuna kattığı oyuncuları yaş ortalaması 21.3 ve gidenlerin yaş ortalaması 28.25'dir..

Son 5 sezonda Galatasaray'a tranfser edilen oyuncuların ortalama yaşı 25.72'dir" dedi.

HİÇBİR BÜYÜK TRANSFERİ HESAPSIZ KİTAPSIZ YAPMADIK
 

Başkan Ünal Aysal, Ayrırıca flaş ve büyük transferleri her zaman hesabına uygun şekilde yaptıklarını belirtip " Göreve geldiğimizde sporcu ve teknik kadro ücretlerinin toplam giderlere oranı yüzde 100'e varıyordu. Biz bu oranı yüzde 61'e çektik.  Bu da Galatasaray'ın hiç bir büyük transferi hesapsız kitapsız yapmadığımızı gösteriyor. Hedef 5 yıl içinde bu ora ı yüzde 50 seviyesine çekmektir" dedi.

KREDİ MÜJDESİ

Aysal, son olarak, "Borçlarımızı yeniden yapılandırılması ve 5 yıllık vadeli yayılma projesi sonuçlanmak üzeredir. Bu konuyu size açıklamak istiyorduk ancak Yetiştiremedik. Bütün banka borçlarını karşılayacak düzeydedir.
Nakit akışında istikrar böylece oturracaktır" dedi.

Aysal, "Ana gelir yani arsa bedeli kesinlikle borç kapatmak için kullanılmamalıdır.Arazi satışı olarak değil, bir artı değer elde edilecek bir projelendirme ile pazarlanmalıdır.borç geri ödemeleri ana paraya dokunmaksızın sadece yaratılacak proje karınike yapılır. Umarım bu da Riva arazisini satacaklar iddialarını da ortadan kaldırır"dedi

Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi Mete İkiz ise sarı kırmızılı kulübün toplam borcunun 555 milyon TL yani 260 milyon dolar olduğunu belirtti.



Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

F.BAHÇE AVRUPA'da ÇEYREK FİNALDE
Fenerbahçe, ilk maçta deplasmanda 3-0 mağlup ettiği UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında...

Haberi Oku