TOPLUMUN SİNİR UÇLARINI HEDEFLEMEK!..

Sedat Peker, daha önce uyarmıştı…

Videolarından birinde, yakın gelecekte “büyük çaplı provokasyonlar” olabileceği uyarısında bulunmuş, toplumu çileden çıkarmaya yönelik suikastlardan söz etmiş, hatta bir Cemevi saldırısı hazırlıkları yapıldığını iddia etmişti!..

Cemevine değil ama, İzmir HDP İl Başkanlığı binasına bir saldırı yaşandı önceki gün… Geçmişi kir içinde bir saldırgan, elinde silahla içeri girdi, o anda binada tek başına bulunan bir kızcağızı tarayarak öldürdü, etrafı tarumar etti, yakma girişiminde bile bulundu ve sonrasında da yakalandı!..

Peki, Onur Gencer adlı herif, öylesine kafasına estiği için mi basmıştı HDP binasını? HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın açıklaması hiç de öyle olmadığı kanaatini güçlendiriyor:

Saldırının olduğu saatlerde 40 kişilik bir yönetim grubu toplantısı olacaktı. Acil bazı nedenlerden dolayı ertelendi!..

Annesi rahatsız olduğu için onun yerine işe gelen Deniz Poyraz’ın katledilmesiyle sonuçlanan saldırı, eğer toplantı ertelenmeseydi kaç cana mal olacaktı, düşünmesi bile korkunç! Zaten saldırgan da “Başka kişiler olsaydı onlara da ateş edecektim” dedi ilk ifadesinde. Sancar da buna işaret ederek şu iddiayı öne sürdü:

Kaos planı devrede!.. 

Elinde dürbünlü otomatik silahla fotoğrafları ortaya çıkan, Suriye’de eğitim aldığı öne sürülen katilin, bu saldırıda bir tetikçiden ibaret olma olasılığı son derece yüksek! Arkasında kimler var, nasıl bir kaos planı sahneye konulmaya çalışılıyor, bunu ortaya çıkarmak da güvenlik güçleri ve istihbaratın görevi..

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve maiyetindekiler de böyle düşünüyorlardır herhalde…

“Yakın zamanda çok daha büyükleri!”

Yine Sedat Peker’e dönelim…

HDP saldırısının ardından üst üste mesajlar atan, daha önce yaptığı gibi uyarılarda bulunan Peker, bu saldırıyla ilgili bakın ne dedi:

İzmir İl Başkanlığı’na yapılan provokasyon amaçlı saldırının çok daha büyüklerini ne yazık ki önümüzdeki zamanlarda yaşayacağız!..

Peker, “Samimiyetime ve tecrübeme inanıyorsanız” diyerek sokakları kan gölüne çevirmek isteyenlerin kışkırtmalarına alet olmayın, sokağa dökülmeyin çağrısı yaptı…

HDP İstanbul milletvekili Hüda Kaya ise isim vererek Onur Gencer adlı saldırganı, TSK’dan irticai faaliyetler nedeniyle emekli edilen Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi’nin yönettiği SADAT’ın Suriye’de eğittiğini ileri sürdü. SADAT ise karşı açıklama yaparak, iddiayı reddetti…

Benim aklımda ise hala 2015 Haziran ve 1 Kasım seçimleri arasında yaşanan kabus gibi 6 aylık süreç dünkü tazeliğini koruyor; yüzlerce insanın ölümüne neden olan o kaotik ortamın hayaleti sanki üzerimizde asılı duruyormuş hissi bir türlü silinmiyor… Siyasi partiler de aynı şekilde “provokasyona dikkat” çağrısında bulunuyorlar!..

-Toplumun yeniden böylesine bir kabusla yüz yüze gelmesinin, sinir uçlarının hoyratça bir kez daha test edilmesinin mutlaka önüne geçmek gerekiyor!

Muhalefete çağrımdır!

İktidarın durumu ortada; neredeyse her alanda batmış durumdalar ancak gözleri hala rant projelerinde, gerisi tufan!..

Peki, muhalefet ne yapıyor? Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt’un “Zamanlama manidar. Türk-Kürt kavgası mı hazırlanıyor?” sözlerini ciddi biçimde masaya koydular mı? Böylesine sancılı bir zamanda, her hafta Salı günü “grup toplantısında esip gürlemek” yeterli mi?

Mesela ana muhalefet partisi lideri ve kurmaylarının, bağıra bağıra gelen, iddialara konu olan “provokasyon projeleri” ile ilgili nasıl bir planları var?

Mesela, bu alçakça cinayete karşı diğer muhalefet partileriyle birlikte, Türk bayraklarıyla, İzmir Gündoğdu Meydanı’nda milyonların yürekleriyle katılacağı bir “telin mitingi” düşüncesi geçtimi akıllarından?..

Mesela, 26 Haziran’da Kanal İstanbul için ilk kazma vurulacak, düzenleme çalışmaları sürüyor. Bilim insanları bu durumu “felakete davet” olarak nitelendiriyor… ÇED raporunun bile “büyük tehlikeye” dikkat çektiği ortaya çıktı. Buna karşı ne yapmayı düşünüyorlar? İstanbul halkıyla el ele tutuşup “hayır” kampanyasını meydanlara taşımak hiç mi akıllarına gelmiyor?..

Mesela, Soma’da yaşanan kara komedi karşısında Manisa Milletvekili Özgür Özel’in gözyaşları dışında hiç mi etkili bir karşı çıkış düşünülmedi?..

“Hayır” diyorsanız lütfen bırakın düşünenler yapsın, “Evet” diyorsanız vakit çok geç olmadan gösterin halkın gücünü!..

https://twitter.com/umit_zileli

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87