TRABZONLULARA HAKARET MODASI

Hey gidi Trabzon!

Bir zamanlar toplumcu düşüncenin kalelerinden birisiydi. Benim okumaya başladığım 1967’de İstanbul, Ankara, İzmir’den sonra Türkiye’nin en sosyal kenti konumundaydı. Sokaklarında mini etekli kızlar dolaşırdı. Sanat etkinlikleri yaygındı.

Şimdi ise meydana Kâbe maketi koyup çevresinde dönen Vehhabi zihniyeti buraya egemen oldu.

Bu çoğunluk hep AKP’yi oy verdi.

Ama o AKP’liler inatla Trabzonluları aşağılıyor. Önce AKP’li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Ekrem İmamoğlu üstünden Trabzonluları, Pontus (Yunanlı) ilan etti.

Bu rezalete karşı Türkiye ayağa kalktı ama Trabzon’dan pek ses çıkmadı.

Şimdi de AKP’li Kahramanmaraş Belediye Başkanı Bay bilmem kim, Trabzonlulara, “Sizi biz Müslüman ettik!” dedi.

Bakıyorum, Trabzon’dan yine ses yok…

İktidar partisinden gelen bu aşağılamaları her Trabzonlu olmasa bile çoğu Trabzonlu sineye çekiyor.

Kimse çıkıp da bu densiz adama, “Önce sen bir Müslüman ol da sonra Trabzon’a laf söyle!” diyemiyor.

Ne yapayım, bir zamanlar ekmeğini yediğim o eski Trabzon’un yüce anısı için ve gerçek Trabzonlular adına bu tepkiyi ben seslendiriyorum.

Ah be Trabzon! Yakışıyor mu sana bu aşağılanmayı sineye çekmek?

PONTUS BİR ZİHNİYETTİR

Kimse Pontus’u bir bölge sanmasın…

Pontus Devleti ile Pontus zihniyeti çok farklı şeylerdir.

Pontusçuluk; Türkiye Cumhuriyeti ile savaşan zihniyetin adıdır. O yüzden gerçek Pontusçular, her yerdedir. Ve gerçek Pontusçu, “Kurtuluş Savaşı’nda keşke Yunan galip gelseydi!” diyen Kadir Mısıroğlu idi. ABD projesine hizmet ettiğini itiraf eden bu adamın (Belgeler için TARİKAT KUŞATMASINDAKİ TÜRKİYE adlı kitabımıza bakın) zihniyetinde olanlar 24 ayar saf Pontusçudur.

Pontus çocukları da tıpkı Gayya Kuyusu’ndaki bu hocaları gibi durmadan Büyük Atatürk’e hakaret etmektedirler.

Gerçeği karıştırmayalım: Bir zamanlar Trabzon çevresinde Pontus Rum Devleti’nin bulunmuş olması bugünkü Trabzonluları Pontusçu yapmaz.

Pontusçular, tarikat-siyaset-ticaret üçgeninde sömürgecilere hizmet eden kadrolardır.

Onlara oy verenler de sadece Trabzonlular değil. Benim memleketim Tokat’ta, Çorum’da, Erzurum’da ve pek çok şehirde Pontus zihniyetine oy atan milyonlar var.

Türkiye bugün beka sorunu ile karşı karşıya ise sebebi işte bu Pontus zihniyetidir.

DEFİNECİLERE HİZMET EDEN VALİ!

Osmanlı Devleti zamanında bile valiler için “Vali-yi vilayet, hademe-i devlet” denilirdi. AKP iş başına geldikten sonra valiler milletin değil bir partinin hademesi oldular. Hepsi AKP İl Başkanları’nın emrinde… Örgütten gelen emirleri yerine getirmek temel işleri. Bu yüzden bu partiye oy vermeyen kesimleri vatandaştan bile saymıyorlar. Bunu, özellikle Anadolu’da Alevilere karşı yapılan ayrımcılıkta görüyoruz. Örneğin Alevi köylerine hizmet götürmemek bir meziyet ve hizmet gibi yüceltiliyor.

Valilerin bu derece partizanlaşması, onları olmayacak ilişkiler içine sokuyor. Düşünebiliyor musunuz? Gümüşhane Valisi, defineciler istedi diye Dipsiz Göl denilen bölgenin doğa harikası gölü eştiriyor.

Ve göl yok ediliyor.

Neye yanalım?

Gölün katledilmesine mi?

Koskoca Vali’nin definecilere alet olmasına mı?

Yoksa oradaki AKP’liler istedi diye bu valinin oyuncak durumuna düşürülmesine mi?

Kültür Bakanı, bu rezaletten sorumlu olanların işten el çektirildiğini açıkladı.

Ama o vali koltuğunda gururla oturuyor.

Bence, başında bulunduğu ile zararı dokunan bu vali derhal görevden alınmalıdır.

Onu, Dipsiz Göl’ün mekansız kalan ruhu asla affetmeyecektir.

S-400’LERE FORMÜL ARANIYOR

Daha önceden, “S-400’ler Çöpe” yazdım diye bana kızanlar oldu. Biz, peygamber değiliz ama olacakları, olmuşlara bakarak anlarız. Son ABD gezisinde de bu iş konuşuldu. CB Erdoğan’ın iletişim işlerinden sorumlu Fahrettin Altun, bu konu ile ilgili olarak şöyle buyurdu: “İki liderin (Yani Erdoğan ile Trump’ın) kabul edilebilir ve uygulanabilir bir çözüm bulabileceğine inanıyorum.”

Sorun, S-400’lerin çöpe atılması da değil… Rusya Lideri Putin’in bu işe kızacak olması. Onu nasıl atlatabileceklerinin hesabını yapıyorlar. Yoksa söz kesilmiştir. ABD tarafı da Erdoğan’ın mal varlığını, Halk Bank işini ağzına almamıştır. Bir gün önceki öfkeli senatörler de sakinleşmişlerdir.

Ve Beka Sorunu şimdilik böyle çözülmüştür.

https://twitter.com/r_zelyut

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87