TURİZM BAKANI MEHMET ERSOY’dan BİR SKANDAL DAHA!..

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ihanette ve skandalda sınır tanımıyor. Kanuni Sultan Süleyman’dan beri Türk toprağı olan Keçi Adası’nı bütün dünyaya Yunan Adası olarak ilan eden ve adadaki Yunan otelini pazarlayan Ersoy bir skandala daha imza attı. Turizm Bakanı Ersoy ve ETS tur şirketi, Sultan IV. Mehmet’ten beri Türk toprağı olan Gavdos Adası’nı da bütün dünyaya Yunan Adası  olarak ilan ediyor ve adadaki Yunan otelini pazarlıyor.

Turizm Bakanı Ersoy’a ait şirketin ilanında adaya pasaport ve vize ile gidileceği belirtilerek işgal altında olan Gavdos Adası’nın Yunanistan’a ait olduğu ilan edilmiş. İlanda, Yunan otelinin bulunduğu yeri gösteren harita da var.

Şirket ilanında, işgal altındaki Türk Adası’na kondurulan Yunan Oteli Gavdos Studios’un tanıtım fotoğrafları da yayımlanmış.

GAVDOS ADASI TÜRK ADASI’dır!..

Girit Adası, 24 yıllık zorlu bir mücadeleden sonra Sultan IV. Mehmet döneminde 1669 yılında etrafındaki adalar ile birlikte fethedildi. Birinci Balkan Savaşından sonra 30 Mayıs 1913 tarihinde imzalanan Londra Antlaşması ile Girit Adası Bulgaristan, Yunanistan, Sırbistan ve Karadağ’a bırakıldı. Gavdos Adası da dahil olmak üzere Girit Adası’nın etrafındaki 14 ada ile adacık ve kayalıklar Türk egemenliğinde kaldı. 1923 Lozan Antlaşması’nın 12. Maddesi ile bu durum tekrar teyit edildi. Lozan Antlaşması’ndan sonraki süreçte Bulgaristan, Sırbistan ve Karadağ Girit Adası üzerindeki haklarından fiilen feragat etti. Girit Adası’nın dörtte üçü aslına rücu olarak Türk toprağı oldu.

Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümetleri döneminde Yunanistan’a teslim edilen adalar arasında Gavdos Adası da var.

TURİZM BAKANI MEHMET ERSOY, MEŞRUİYETİNİ KAYBETMİŞTİR!..

Büyük bir skandala imza atan Bakan Ersoy ve etstur şirketinden bu güne kadar hiçbir açıklama gelmedi. Bakanlık görevinden istifa etmeyen Ersoy, makamında oturmaya devam ediyor. Asırlardır Türk toprağı olan Keçi Adası ve Gavdos Adası’nı bütün dünyaya Yunan adaları olarak ilan eden Mehmet Ersoy meşruiyetini kaybetmiştir. Ersoy, Türk Milletinden özür dilemeli ve 05 Aralık 2018 saat 17:00’ye kadar istifa etmelidir.

Ersoy’un Türk Milletinden özür dileyerek istifa etmesi kendisi ve şirketi için en hayırlı seçenek olup hukuki ve yasal sorumluluktan kurtulmasını sağlar. Aksi halde, 30 Mayıs 1913 Londra Antlaşması, 1923 Lozan Antlaşması, 04 Ocak 1932 Türk İtalyan Sözleşmesi ve 1947 Paris Antlaşması’nı ihlal eden ve işgal altındaki iki Türk adasını bütün dünyaya Yunan adaları olarak ilan eden Ersoy’un bölücülük yapmaktan ve TCK 302’den yargılanması kaçınılmazdır.

ETS TUR ŞİRKETİ de TÜRK MİLLETİNDEN ÖZÜR DİLEMELİDİR!..

Ets Tur Şirketinin de işgal altındaki iki Türk adasını bütün dünyaya Yunan adaları olarak ilan ettiği ve adalardaki Yunan otellerini pazarladığı belgelenmiştir.

Ets Tur Şirketi de, başta konu ile ilgili haberlerin çıktığı gazeteler olmak üzere ana akım medyada Türkçe ve İngilizce yayın yapan gazetelere 05 Aralık 2018’e kadar ilan vererek Türk Milletinden özür dilemelidir. Aksi halde, etstur Şirketi de hukuki ve yasal sorumluluktan kurtulamaz.

ERDOĞAN da GAVDOS ADASI’nın KITA SAHANLIĞINI YUNANİSTAN’a TESLİM ETTİ!..

Yunan Resmi Gazetesi ve Avrupa Birliği Resmi Gazetelerinde 2014 yılında yayınlanan haritalarda hâlihazırda Yunan işgali altında bulunan 18 Türk Adası Yunanistan Devlet sınırları içinde gösterildi.

Ayrıca Gavdos Adası ile birlikte Gaidhouronisi ve Koufonisi adalarına ait olan toplam 42 bin km2 lik Türk Kıta Sahanlığı da Yunanistan tarafından parsellenerek satışa çıkarıldı. Erdoğan ve AKP Hükümetleri, Yunanistan ve AB tarafından yayınlanan haritalara ve Yunanistan’ın 42 bin km2 lik Türk Kıta Sahanlığını parselleyerek satmasına 4 yıldır itiraz etmedi. Böylece Tayyip Erdoğan ve AKP Hükümetlerinin, 18 Türk Adası ve 1 Türk Kayalığı ile 42 bin km2 lik Türk Kıta Sahanlığını Yunanistan’a alenen teslim ettiği de belgelenmiş ve tescillenmiş oldu. 

Ümit YALIM

Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87