TÜRK KIŞI OLUR!

AKP, İstanbul seçimini yitirince “Yandaş Medya” denilen demokrasi düşmanı harami medya, darbe çığlıkları attı. Çarşamba günü Star denilen gazete, “Sandıkta darbeyi Kim örgütledi?” diye açıkça darbe çığlıkları attı. Aynı demokrasi düşmanı kervanın elemanlarından Yenişafak gazetesi de AKP’nin seçimi yitirmesini, “Çokuluslu müdahale” diye niteliyor; FETÖ ve PKK işi gösteriyordu.

Bu kara propagandacılar, Marmara Denizi’nin kıpkızıl olacağını bile söyleyebildiler.

Hatırlatalım ki bu kirli adamlar Türkiye’yi iç çatışmaya sürükleyerek Amerika’nın ülkemize müdahalede bulunması için çalışan ajanlardır.

Eğer Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı seçim YSK kullanılarak gasp edilir; mazbata hak etmeyen Binali Yıldırım’a verilirse...

Arap Baharı olmaz ama Türk kışı olur...

Sandık o kadar sahipsiz değil, efendiler!

KILIÇDAROĞLU NİHAYET...

Bu seçimi liderler açısından değerlendirirsek: Yitiren, açık ara Tayyip Erdoğan’dır.

Kazanan ise CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu olmuştur. Çünkü, büyük şehirlerdeki Tayyip Erdoğan egemenliğine son vermiştir. Böylece de genel başkan basamağından lider basamağına yükselmiştir.

Umarım ki Kırklareli seçiminden de olumlu ders çıkartarak daha tarafsız davranmaya önem verir.

TÜRKİYE’NİN YENİ LİDERİ

Bu seçim, Türkiye’ye yeni bir siyasal lider hediye etti: Ekrem İmamoğlu...

Sürecin başında bizim de pek tanımadığımız ve az şans verdiğimiz Sayın İmamoğlu, tam da “Yumuşak Güç” denilen tipten bir politikacı olduğunu gösterdi...

Hem cumhuriyet değerlerine ve Atatürk düşüncelerine sahip çıkan hem de geleneksel duygulara seslenebilen samimi bir siyasetçi izlenimi yarattı.

Artık, Tayyip Erdoğan’ın karşısında ondan çok daha güçlü ve kapsayıcı bir lider var.

Bu, tıkanan Türkiye için gerçekten de bir şanstır.

ORTAÇAĞ BİTİYOR

Bu seçimlerin bir de ideolojik boyutu var: AKP’nin İstanbul ve Ankara’yı yitirmesiyle Ortaçağ sona ermekte, Cumhuriyet Çağı yeniden başlamaktadır.

Bir başka deyişle “Cumhuriyet’in reklamarası AKP(2002-2019)” bitecektir.

AKP Lideri Erdoğan’ın, 17 yıl boyunca cumhuriyet ve Atatürk değerlerine karşı yürüttüğü mücadele ters tepti. Ve artık iktidar partisi gerileme sürecine girdi.

Sonrası mı? İşte ondan korkarak bu seçimleri “Darbe yapıldı!” yalanı ile iptal ettirmeye çalışıyorlar ya...

Bu öyle bir zihniyettir ki: Üç gün önce, “Dünyanın en güvenli seçimleri bizde!” diye övünür ve kazandıkları seçimleri kutsar... Üç gün sonra yitirince, “Bu seçim dünyanın en güvenilmez seçimi!” diyerek tükürdüğünü yalar.

FETULLAH’IN ERZURUM’DAKİ TORUNLARI KİME OY VERDİ?

16 Temmuz 2007’de CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Erzurum’a gitti. Burada onu “Fetullah Gülen’in memleketinden Baykal defol” pankartları açan Erzurumlular karşıladılar.

Kendilerini Fetullah Gülen’in torunları olarak gösterenler o seçimde de bu seçimde de AKP’ye oy verdiler...

Ben şaşırmadım... Çağdaş Cumhuriyet’e karşı savaşanlar, her zaman el ele olmuşlardır.

PONTUSÇULAR KİME OY VERDİ?

Peki, 1919’larda Pontus Rum Devleti kurulmak istenen bölgenin halkı kime oy verdi?

Cevabını Rize ve Trabzon oylarına bakarak siz verebilirsiniz...

Bu bölgenin özel bir tarihi de var: Peki 1925’te Erzurum’dan Rize ve Giresun’a kadar uzanan bölgede Cumhuriyet rejimine karşı silahlı ayaklanmalar olmuştu. Bu işin merkezlerinden birisi de Rize-Potamya idi... Devlet bu ayaklanmayı bastırmış, Ankara İstiklal Mahkemesi, çetelerin elebaşılarını yargılayıp asmıştı. Elbette halkı bu silahlı isyana kışkırtan İskilipli Atıf’ı da... Rize’deki gerici ve Pontusçu kesim bu olayı asla unutmadı ve hep intikam için fırsat kolladı.

AKP, işte FETÖ’cü, İskilipli Atıfçı ve Pontusçu geçmişi olan yerlerden çok yüksek oy alıyor.

Aç kalıyorlar, işsiz kalıyorlar ama AKP’den vazgeçmiyorlar...

İyi ki sayıları hızla azalıyor...

MSB’DEN ANITKABİR AÇIKLAMASI

Dünkü yazımda Ekrem İmamoğlu’nun Anıtkabir ziyaretinin Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından eleştirilmesini, ben de Bakan Hulusi Akar Paşa üstünden eleştirmiştim.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, bizi arayarak, konunun imza ile ilgili olmadığını, bu ziyarette protokol kurallarına uyulmamasından duyulan rahatsızlığın dile getirildiğini açıkladı. Anıtkabir’in herkese her zaman açık olduğunu vurgulayan MSB’ye teşekkür ediyoruz.

https://twitter.com/r_zelyut

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87