'YARGI ELİMİZDE', 'BİR KEREDEN BİR ŞEY OLMAZ!'

Galip Ensarioğlu: “Ağzımdan kaçırmadım”

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun bir televizyon programında, “Parlamenter sistem bizim işimize gelir, yargı da bizde yürütme de bizde yasama da bizde. Bizim yani Meclis’in AK Parti hükümetini denetlemek gibi bir şeyi olabilir mi” sözleri tartışma yarattı.

Ensarioğlu, önceki akşam “RS FM”de gazeteci Yavuz Oğhan’ın “Yanlışlıkla mı ağzınızdan kaçırdınız” sorusuna şu yanıtı verdi:
“Yanlışlıkla ağzımdan kaçırmadım. Yargı bağımsız olmakla birlikte sözde ama istediğimiz zaman çıkardığımız kanunlar ve anayasa değişiklikleriyle yargının alanını sınırlayabiliyoruz, yapısıyla oynayabiliyoruz. Bugünkü sistem bu gücü ve imkânı size fazlasıyla sunuyor.” Aynı programda AKP’li Burhan Kuzu da “Oğlan bizim kız bizim niye denetleyelim” sözleriyle Ensarioğlu’na destek vermişti.” “Hürriyet Gazetesi”

Bu sözler ışığında, Aileden Sorumlu Bakanın dediğinin neye yol açtığına bakalım. 

Yargı bizim elimizde diyen 14 yıllık bir yayılmacı hükümet var.

AKP milletvekili Ensarioğlu’nun aslında yasal olarak söylediği ağır suç ama dediği o kadar doğru ki, bu ağır suçu ekran karşısında söyleyebiliyor ve kendi Adalet Bakanı uyardığı halde sözünü tekrarlıyor.

Çünkü çok iyi biliyor ki, partisi ülkeye ihanet etti ve ediyor ama ülkede yaprak kıpırdamadı. O yüzden çok rahat ekran karşısında suç teşkil eden sözleri söyleyebiliyor ve sözünün arkasında duruyor. Biliyor ki Bakanı da, Başbakanı da bir şey yapamaz.

Çünkü AKP’liler birbirlerine siyasi veya hiyerarşik bağ ile bağlı değiller birbirlerine SUÇ ile bağlılar. Suç ortaklığıyla bağlılar birbirlerine…

İşte bu ortamda AKP'den bir siyasi veya yandaş insanlığın en ağır suçunu işlese bile AKP ölümüne korumak zorunda. Çünkü suçları ortak, suçun duyulması korkusu var.

İşte yine bu ortamda Aileden Sorumlu Bakan çocuk tecavüzünün yaşandığı vakfı suçlamak için tecavüzün bir kere olması yeterli değil diyor.

AKP yandaşları, “Bakan tecavüzü savunmadı, bir olayla vakfın suçlanması doğru değil” dediler. Tabi ki yandaşlar olayı örtbas etmek için bağırıyor.

Ancak Bakanın dediği çok açık  "Bir tecavüzün olması, vakfı suçlamak için yeterli değil.” Demek ki tecavüz veya başka bir suç bir kere olunca suç saymayacağız, hele bir de toplumu derinden sarsan suç… 

Zaten birçok çocuğa tecavüz edildiği de ortaya çıktı ama AKP’nin tutumu değişmedi. Zaten değişmeyeceğini AKP'nin genel tutumundan ve Bakanın söylediklerinden anlamıştık. 1000 çocuk da olsa Bakan aynı sözü söyleyecekti. 

Şimdi bu şartlarda yargı tarafını düşünelim; bu yargılamaya bakacak yargı heyeti nasıl bakacak bu olaya, bakanın sözü ortada dururken.

AKP vekilinin yargı bizim elimizde sözü ortada dururken. Ve daha da vahimi, bundan sonra yaşanacak tecavüz vakalarına bakacak mahkemelerin tutumu ne olacak? 

Tecavüz vakalarında güvenlik güçlerinin tavırları ne olacak, adli tıbbın tavrı ne olacak? AKP’li bakan ve vekillerin sözü ortadayken…

Bundan sonra tecavüze ve tacize uğramış insanlar ve aileleri nasıl etkilenecek bu sözler ortadayken…

Tabii Bakan bu sözüyle taciz ve tecavüzcülere cesaret vermiş oldu. Olayın bu vahim tarafını da unutmayalım.

Bu zihniyet varlığını koruduğu sürece kimse güvende olmayacaktır.


https://twitter.com/nasuhbektas
https://www.facebook.com/bektasnasuh
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87