Yaşam:
ABD SESSİZ KALMADI

ABD SESSİZ KALMADI

Berg Elektrik Genel Müdürü Alp Erkin'in geçen hafta İstanbul'da Nero isimli bir köpeği silahıyla vurarak öldürmesi Türkiye'de infiale neden olmuştu. Olayın sosyal medyada tepkiyle karşılanmasının ardından köpeği öldüren Alp Erkin'e belki de en sert tepki ABD’den geldi.

Erkin’nin sahibi olduğu Berg Elektrik’le çalışan ABD’li Eaton Corporation, firmayla iş ilişkisini sonlandırma kararı aldı. Eaton'ın resmi sosyal medya hesabından hem Türkçe hem de İngilizce bir açıklama yapıldı.

Açıklamada “Berg Elektrik Genel Müdürü Alp Erkin ile ilgili gelişen olayın farkındayız ve bu bayi ile olan iş ilişkimizi sonlandırma kararı almış bulunuyoruz” denildi.

NERO NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?

İstanbul Sarıyer Yeniköy Mahallesi Özgürlük Sokak'ta oturan Can Özula ve eşi Deniz Özula, 5 yaşındaki Alman Kurdu cinsi ‘Nero' isimli köpeklerini Beyhan Özdemir'e emanet etti.

25 Temmuz akşamı Beyhan Özdemir, Nero'yu gezdirmeye çıkardı. İddiaya göre tasmasız dolaştırılan Nero'dan rahatsız olan Alp Erkin ve eşi Şadiye Erkin, Özdemir’i tasma takma konusunda uyardı. Aralarında tartışma çıktıktan sonra Nero ve Özdemir evin bahçesine girdi.

BAHÇEYE GİRMEYE ÇALIŞINCA…

Bahçe içerisine girmeye çalışan Erkin çifti Beyhan Özdemir ile tartışmaya devam etti. Tansiyonun yükselmesi üzerine bahçe kapısını zorlayan Sadiye Erkin, karşısına çıkan Nero'yu darp etti. Bunun üzerine Nero, Sadiye Erkin'in dizini ısırdı. Bu sırada Alp Erkin belinden çıkarttığı silah ile iki el Nero'ya ateş etti.,

BU İLK OLAY DEĞİL İDDİASI

Kanlar içerisinde yere yığılan Nero yaşamını yitirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede incelemede bulundu. Köpeğin sahibi Deniz Özula, “Herkesin tanıdığı bütün mahallenin sevdiği bir köpekti. Silahı belinde hazır olan Alp Erkin son derece hızlı ve soğuk kanlı bir şekilde 2 el ateş etmiştir. Bu olay tasarlanarak yapmıştır” dedi.

İddiaya göre Alp Erkin 2013 yılında da yine aynı sokakta ikamet eden Zafer Önal'a ait olan bir köpeği otomobiliyle ezerek öldürdü. Alp Erkin ise, komşusu tarafından ortaya atılan bu iddianın gerçek olmadığını dile getirdi.

ALP ERKİN’DEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Berg Elektrik Genel Müdürü Alp Erkin yazılı bir açıklama yayınladı. Olaydan dolayı üzgün olduklarını ifade eden Erkin “Geçtiğimiz Cumartesi bizi kahreden üzücü bir olay yaşandı. Yaşadığımız olayın iç yüzünü bilmeden sosyal medyada yapılan linç üzüntümüzü ve mağduriyetimizi kat kat arttırdı” ifadelerini kullandı.

Eşinin ısırılan bacağının fotoğrafını ve karakolda verdiği ifadeyi yazılı açıklamaya ekleyen Erkin şunları kaydetti: “İki yaşındaki bebeğimize 5 metre mesafede azgın bir kurt köpeği eşimin dizini parçaladı. Bir bebek ve hanımın olduğu ortamda ısırmaya yatkın kurt köpeğini serbest bırakmanın sonuçlarını aşağıda gördükten sonra, lütfen esas mağdurun kim olduğuna siz karar verin…”

“OLAY İKİ AŞAMADA OLMADI”

Olayın iki aşamada değil spontane ve 15 saniye içinde gerçekleştiğini iddia eden Erkin, olayı şu sözlerle aktardı:

* Bakıcı kızın bağlamayı reddettiği köpek aniden bahçe kapısından dışarı çıkarak eşimi feci şekilde ısırmaya başladı. Çok iri kurt köpeğinin eşimi ısırmayı sürdürmesi üzerine öncelikle korkutmak amacıyla belimdeki ruhsatlı silahımla bir el köpeğin yanına ateş ettim.

* Köpeğin hiçbir şekilde ısırmayı bırakmadığını ve saldırısını sürdürdüğünü görünce, duyduğum derin endişe ve korku ile saldırıyı durdurmak için -öldürme kastı olmadan- silahı köpeğe yönelttim.

“KORKU İLE HAREKET ETTİM”

* Eşimi vahşice ısırmasının yanı sıra arkamda olan 2 yaşındaki oğlumun ne durumda olduğunu bilmediğimden, köpeğin bebeğime de saldırma ihtimali olduğunu düşünerek duyduğum korku ile hareket ettim.

Olay anında Marmaris'te olan köpeğin sahipleri büyük bir sorumsuzlukla birisi de yasaklı bir tür olan Dogo Argentina türü üç kocaman köpeği bir kıza ve annesine bırakıp tasmasız gezdirterek bu olaya sebebiyet verdiler.

“15 SANİYE GECİKSEM…”

* Halen biz de hayvansever aile olarak iki tane köpek bakıyoruz. Ama asla çocuğun olduğu ortama köpeği serbest bırakmıyoruz.

* Başkasının hakkının başladığı yerde kendi hakkımızın bittiğini anlayamayan arkadaşların tek taraflı haksız suçlamalarına lütfen itibar etmeyin.

* Şuna inanın; eğer 15 saniye gecikseydim eşim ömür boyu tekerlekli sandalyeye mahkum olurdu. Siz veya eşinize böylesi bir saldırı olsa ne yapardınız?

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MERVE MERMER HIZI SEVİYOR
Cemiyet hayatının ve iş dünyasının ünlü ismi Mimar Merve Mermer, atılımlarıyla konuşulmaya devam ediyor....

Haberi Oku