Yaşam:
DOĞAL YAŞAMLARINA KAVUŞTULAR

DOĞAL YAŞAMLARINA KAVUŞTULAR

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (AKÜREM) tedavi edilen kulaklı orman baykuşu, kerkenez ve kır tavşanı doğaya salındı.

Afyonkarahisar'da vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunduktan sonra AKÜREM'e getirilen hayvanlar, burada tedavi edildi.

Veteriner hekimler tarafından özenle beslenerek yeniden uçabilir hale getirilen baykuş ve kerkenez ile kır tavşanı, AKÜREM Müdürü Doç. Dr. Emine Hesna Kandır ve AKÜREM görevlisi gönüllü öğrenciler tarafından AKÜ Ahmet Necdet Sezer (ANS) kampüsünde tekrar doğaya salındı.

Kandır, gazetecilere yaptığı açıklamada, kuşların Afyonkarahisar'ın kent merkezinde vatandaşlar tarafından, kır tavşanının ise AKÜ kampüsünde yaralı halde bulunarak merkeze getirildiğini söyledi.

Kandır, iki kuşun geniş bir yaşam alanı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Kulaklı orman baykuşu ve kerkenez kuşu, Uydukent bölgesinde bulunarak bize getirildi. Gerekli tedavileri yapıldı. Üniversitenin Ahmet Necdet Sezer kampüsü, bu kuşlar için de bir yaşam alanı. Onun için burada salım yaptık. Kır tavşanı da zaten kampüste yaralı olarak bulunarak bize gelmişti. Buradaki yuvasına dönmesi için tekrar burada saldık. Umarız uzun bir nesilleri olur. Yolları açık olsun."



AA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MERVE MERMER HIZI SEVİYOR
Cemiyet hayatının ve iş dünyasının ünlü ismi Mimar Merve Mermer, atılımlarıyla konuşulmaya devam ediyor....

Haberi Oku