Yaşam:
KIYMET TEYZE PARKI AÇILDI

KIYMET TEYZE PARKI AÇILDI

Edirne’de yaklaşık 7 yıl önce çocukların oyun alanı iken imara açılmak istenen yeşil alana kepçelerin geldiğini gören 82 yaşındaki Kıymet Peker’in sandalyesi ile kepçenin önüne oturup çalışmayı engellemeye çalışması büyük yankı uyandırdı.

Mahallenin simge ismi haline gelen Kıymet teyze adına bölgede açılan parkın açılışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Kıymet Peker torunuyla katıldı. Kıymet Peker yaptığı açıklamada, “Çocuklar hepiniz hoş geldiniz. Çok mutluyuz. O parkı park olarak bulduk. Park olarak kalmasını istiyoruz. Çok huzurluyum” dedi.

Kılıçdaroğlu, parkın açılışının ardından Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş Gündüz Bakımevi’nin açılışına katıldı. Edirne’de 2014 yılında 1’inci Murat Mahallesi’nde çocukların oyun alanı olarak kullanılan yeşil alanın imara açılmasıyla bölgeye gelen görevliler kepçelerle inşaat başlatılması için yıkım çalışması yapmak istedi.

Görevlilerin faaliyetini görüp yeşil alana inen mahalle sakinlerinden Kıymet Peker, sandalyesiyle kepçenin önüne oturarak çalışmasını engelledi. Peker’in başlattığı eylem, kısa sürede mahallelinin de desteğini gördü. Bölgedeki görevlilerin kepçeleri çekmesiyle sonuçlanan olayda, daha sonraki süreçte İdare Mahkemesi Belediye Meclisi’nin aldığı imar kararını bozdu. 7 yıl sonra alana yapılan park düzenlenen törenle açıldı.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MERVE MERMER HIZI SEVİYOR
Cemiyet hayatının ve iş dünyasının ünlü ismi Mimar Merve Mermer, atılımlarıyla konuşulmaya devam ediyor....

Haberi Oku