Yaşam:
MUĞLA'da ÇEVRECİLER KAZANDI

MUĞLA'da ÇEVRECİLER KAZANDI

Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı’nda kurulmak istenen linyit maden ocağına karşı bölge halkı, yangınlara rağmen eylemlerine devam ediyordu.

Muğla'da birçok noktada başlayan yangınlardan sonra Milas'ta Akbelen Ormanı’nda yangın önleme bahanesiyle yaklaşık 100 ağaç kesilmiş ve bölge halkı ağaçların kesilmesine engel olmak için nöbet tutmaya başlamıştı. Direnişe müdahale eden jandarma, 10 Ağustos gecesi direniş alanında nöbet tutan halkı zorla çıkarmıştı. 

Halkın direnişi neticesinde Muğla’nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen ormanlarından iyi haber geldi. İkizköylülerin ve yaşam savunucuların sürdürdüğü direniş sonuç verdi, iki ayrı mahkeme kararıyla yürütme durduruldu.

Muğla 3. İdare Mahkemesi’nde süren Entegre Tesis ÇED Muafiyeti iptal davası ve Muğla 1. İdare Mahkemesi’ndeki orman kesimi iptal davasında karar çıktı. Her iki davada da mahkemeler, “yürütmenin durdurulması” yönünde karar aldı.

Orman koruma altında 

Karar uyarınca bölgede yeniden keşif ve bilirkişi incelemesi yapılıp raporlar hazırlanacak. Mahkeme bu süreçlerin ardından yeni bir değerlendirmede bulunabilecek. Bunu için yaklaşık 8 aylık bir sürenin geçmesi bekleniyor ve bu süre boyunca “yürütmenin durdurulması” kararı geçerli olacak. Karar gereğince, Akbelen ormanlarından dal bile kopartmak mümkün olamayacak, orman yasal olarak tamamen koruma altına alınmış olacak.

Halk TV

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MERVE MERMER HIZI SEVİYOR
Cemiyet hayatının ve iş dünyasının ünlü ismi Mimar Merve Mermer, atılımlarıyla konuşulmaya devam ediyor....

Haberi Oku