Yaşam:
OSMANLI ŞEKERİ LOKUM KIVAMINDA

OSMANLI ŞEKERİ LOKUM KIVAMINDA

Şekerlemeci Arif Meriç, daha önce gül yaprağı, nar, bal, safran, limon tuzu, Alpullu şekeri karışımından ürettiği "Luk-u ala" tatlısı ile Kanuni Sultan Süleyman'ın misafirlerine ikram ettiği belirtilen, yaban mersini, Frenk üzümü, Hafızağa eriği, bal, limon tuzu ve mısır nişastası karışımından üretilen "Alüy-yül ala" lokumunun yanına bir de Osmanlı tatlarından "şakşaki" şekerinin lokum formunu da üretimlerine ekledi.

Şeker pancarı, çöven ve Antep fıstığından üretilen "şakşaki" lokumu satışa sunuldu.

Meriç, AA muhabirine, tarifi geçmişten yeni bir tatlıyı daha kolay tüketilebilir şekilde ürettiklerini ve Edirne'den dünyanın ağzını tatlandırmaya devam ettiklerini söyledi.

"Şakşaki" isminin Osmanlı döneminde akide şekerine verilen isimlerden birinin olduğunu ifade eden Meriç, "Osmanlı'da akide şekerine verilen isimdir şakşaki. Şakşaki sert bir akide şekeriyken biz şakşakiyi biraz daha yumuşattık, antep fıstığı, çöven ve pancar şekeri içine kattık. Muhteşem bir lezzet elde ettik. İsmini Osmanlı'dan alan tatlımız ilgi görüyor. Her gün geçmişimizden bir güzelliği ne kadar kaldırırsak o kadar fazla bize güzellik sunuyor." dedi.

Meriç, özellikle kahvenin yanında tüketilen "şakşaki"nin 250 gramlık paketler halinde 30 liraya müşterilere sunulduğunu kaydetti.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MERVE MERMER HIZI SEVİYOR
Cemiyet hayatının ve iş dünyasının ünlü ismi Mimar Merve Mermer, atılımlarıyla konuşulmaya devam ediyor....

Haberi Oku