Yaşam:
SAÇLARINIZ MORAL OLSUN

SAÇLARINIZ MORAL OLSUN

Kemoterapi tedavisi gören hastaların saçlarının dökülmesi şüphesiz onları psikolojik olarak olumsuz etkiliyor.  Çoğu hasta, saçlarının dökülmesinden rahatsız olup aynaya baktığında kendisini daha iyi hissetmek istiyor. Doğal görünüm için de gerçek saçlardan yapılmış doğal peruklara ihtiyaç duyuyorlar.

Bu ihtiyaçtan yola çıkan Denizli Onkoloji Gönüllüleri Dayanışma Derneği (DENOG), düzenlediği saç bağışı kampanyası ile kadın gönüllüleri onkoloji hastaları için saç bağışı yapmaya davet ediyor. Bağışçıların kestirip getirdiği saçlar, dernek aracılığı ile peruk yapım merkezlerinde peruğa dönüştürülüyor.  Dernek yetkilileri bu perukları yıkayıp taradıktan sonra,bedelsiz olarak kendilerine talepte bulunan hastalara veriyor.

DENOG Başkanı Nejla Aslan, minimum 30 cm. uzunluğunda kesilebilecek saçları olması koşuluyla, her yaştan gönüllülerin saç bağışında bulunabileceğini söyledi.  Bugüne kadar onlarca gönüllünün derneğe baç bağışında bulunduğunu ve hepsine müteşekkir olduklarını belirten Nejla Aslan, dernek bağışçıları arasında 13-14 yaşında kız öğrenciden 70 yaşındaki kadınlara kadar farklı profilde gönüllüler olduğunu ifade etti.

Derneğe saç bağışı yapan gönüllülere teşekkür belgesi verdiklerini kaydeden Nejla Aslan, “Herkesi saç bağışında bulunmaya davet ediyorum. Unutmayın ki hepimiz hasta olabiliriz. Sizin saçlarınız nasılsa yeniden uzar. Bir hastanın saçlarınızla yaşayacağı mutluluk ve moral için buna değer” dedi.

Bazı hastaların başörtüsü veya bandana ile başlarını kapatırken, bazılarının peruk arayışına girdiğini kaydeden Aslan, “Hastalarımızdan derneğimize bununla ilgili talepler geliyor. Biz de elimizdeki perukları kendilerine veriyoruz. İhtiyaçları kalmadığında peruğu geri getiriyorlar. Biz de onu yıkayıp tarayarak yeniden hastalarımızın kullanımına sunuyoruz. Bu nedenle saç bağışının yanı sıra, elinde ihtiyaç fazlası peruğu bulunanların da derneğe getirmelerini rica ediyoruz” diye konuştu.

Başından geçen ilginç bir olayı da anlatan Nejla Aslan,  kendilerine saç bağışında bulunan bir gönüllünün, 3-4 yıl sonra hastalanıp kendisi için peruk talebinde bulunduğunu söyledi. Aslan, o anda ellerinde peruk olmadığı için hastanın talebini karşılayamadıklarını, bir yıl sonra iyileşen hastanın kendilerine 2 peruk daha bağışladığını dile getirdi.



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MERVE MERMER HIZI SEVİYOR
Cemiyet hayatının ve iş dünyasının ünlü ismi Mimar Merve Mermer, atılımlarıyla konuşulmaya devam ediyor....

Haberi Oku