Yaşam:
VALELER İÇİN MESLEKİ SINAV

VALELER İÇİN MESLEKİ SINAV

Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonundan (TOBFEDyapılan açıklamada, 25 Aralık 2020 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren "İşletmeler ve İşyerlerinin Araç Park Hizmetlerinin (Vale) Yürütülmesine İlişkin Yönetmelik" ile vale görevlilerinin (vale hizmeti almak isteyen sürücünün aracını park yasağı olmayan alanlara park eden ve istenildiğinde aracı, tekrar araç sürücüsüne teslim eden görevliler) Mesleki Yeterlilik Belgesine (MYK) sahip olması zorunlu hale getirildiği hatırlatıldı. Açıklamaya göre, yönetmelik uyarınca vale görevlilerinin 1 Ocak 2023 tarihine kadar söz konusu belgeye sahibi olmaları gerekiyor.

İlgili yönetmeliğin çıkmasında katkısı bulunan TOBFED, vale görevlileri için MYK Belgelendirme sürecini başlatarak ilk sınavı gerçekleştirdi. Ankara TOBFED Akademi merkezinde yapılan ilk sınavda 20 vale görevlisi MYK belgesini almak için sınava girdi.

Açıklamada, Türkiye'de vale görevlisi olarak çalışmak isteyen herkesin MYK Belgesi almasının şart olduğu hatırlatılarak her ay yapılacak olan sınavlarda valelerin bu belgeyi kolaylıkla alabilecekleri bildirildi.



AA
Anahtar Kelimeler
Mesleki YeterlilikTOBFED
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MERVE MERMER HIZI SEVİYOR
Cemiyet hayatının ve iş dünyasının ünlü ismi Mimar Merve Mermer, atılımlarıyla konuşulmaya devam ediyor....

Haberi Oku