ERENKÖY TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ ARAZİSİNİN ÖZELLEŞTİRİLMESİNE HAYIR!

RANTA DEĞİL, HALKA AÇIN!

2 Mayıs 2014 tarihinde, Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun kararıyla, içinde Erenköy Tarım İl Müdürlüğü'nün 22 bin metrekarelik arazisinin de bulunduğu toplam 71 taşınmaz sessiz sedasız özelleştirildi.

2004 yılından beri AKP hükümeti tarafından birçok kere yapılaşmaya açılmaya çalışılan, meslek odalarının ortak açtıkları davalarla önü kesilen  " kat karşılığı inşaat ihaleleri'nin sonuncusu 2008'de Danıştay tarafından durdurulmuştu. Ama bu karar, AKP'yi durdurmaya yetmedi!

Muhafaza edilmesi gereken 300'ün üzerinde ağaç, düşük ücretli veterinerlik hizmeti ve GDO'suz tohum satışı yapan birimlerin de bulunduğu alan üçüncü kez yapılaşmaya; işleyen bir kamu kurumu kapanma; içinde çalışan yüzlerce emekçi  ise işinden edilme tehlikesi altında!

Başka bir kamu arazisi olan eski Meteorolojı arazisi üzerinde hukuksuzca, ruhsatsız yükselen ve Four Winds'ten sonra, AKP'nin müteahhitleri gözünü Tarım İl Müdürlüğü'ne dikti. Hükümete yakın tüm rant çevrelerinin iştahını kabartan arazi için TTA Gayrimenkul A.Ş. tarafından yeni plan çalışmalarına başlandı!

Biz Kadıköylüler ve Istanbullular olarak, Tarım İl Müdürlüğü arazisini özelleştirme kapsamına alarak ranta açık, halka kapalı yapılaşmasının önünü açan Özelleştirme yüksek kurulu kararı'nın derhal iptal edilmesini talep ediyoruz!

Kamu hizmetleri veren halka açık bir alanın özelleştirilmesini; Bizim olanın bizden alınmasını; Bu kentte yaşıyanların fikri alınmadan yapılan tepeden inme projeleri reddediyoruz!

Ve bu vesileyle bir kez daha tekrarlıyoruz:

Sermayenin yaşam alanlarımızı işgaline seyirci kalmıyoruz!

Rant ve beton üzerinde kurulan bu Saadet zincirine sessiz kalmıyoruz!

Kentimize sahip çıkmaya devam ediyoruz! Peşindeyiz!

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87