Gündem:
İŞÇİ PARTİSİNDEN BÜYÜK ATAK
İŞÇİ PARTİSİNDEN BÜYÜK ATAK

Öcalan'ı yargılayan hakim de İşçi Partisi'ne katıldı

Turgut Okyay'ın üyeliğini, Abdullah Öcalan'ı sorgulayan komutan olarak bilinen İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Atilla Uğur ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek duyurdu.

Konuyla ilgili İşçi Partisinden yapılan açıklama aynen şöyle;

VATAN İÇİN BİRLEŞTİK

Abdullah Öcalan'ı yargılayan hakim, Yargıtay Onursal Üyesi Turgut Okyay, İşçi Partisi'ne üye oldu.

Bugün İşçi Partisi Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısı ile Turgut Okyay İşçi Partisi’ne katıldı.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Genel Başkan Yardımcısı Em. Alb. Hasan Atilla Uğur ve Yargıtay Onursal Üyesi Turgut Okyay’ın konuşma yaptığı toplantıya pek çok parti üyesi ve basın mensubu katıldı.

Konuşmasında Türkiye’nin en büyük ihtiyacının yargı reformu olduğunu vurgulayan Perinçek, “Bu reformu ancak güvenilir kadrolarla yapabiliriz. Turgut Okyay, önümüzdeki dönem Milli Hükümet’te yargı sistemini kurabilmek için bugün İşçi Partisi’ne üye oluyor” dedi.    

1960-1964 yılları arasında Ankara Hukuk Fakültesi’nde sınıf arkadaşı olduklarını belirten Perinçek, “Turgut Okyay sınıfımızın en başarılılarındandı. Güvenimiz tamdır. O’na güvenle yargıyı teslim edebilirsiniz” diyerek zamanında Turgut Okyay’ın kendisini de yargıladığını ekledi.

Türk Yargısını Dünya Vitrinine Çıkardık

“Abdullah Öcalan’ı nasıl yargıladınız?” sorusuna üzerine Okyay yargılamayı anlattı: “770 basın kuruluşu izledi ve incir çekirdeği kadar kusur bulamadılar. Biz örnek bir yargılama yaptık. Türk yargısını Dünya vitrinine çıkardık. İmralı’da Hasan Atilla Uğur ile birlikteydik. Vatan görevi yapıyorduk. Şimdi de vatan görevi için İşçi Partisi’nde birlikteyiz.”

Toplantının ardından Turgut Okyay’a rozetini takan Doğu Perinçek tüm yurtseverleri İşçi Partisi’nin 15 Şubat’ta Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştireceği Olağanüstü Genel Kurultay’a çağırdı. 

MEHMET TURGUT OKYAY KİMDİR

1941 yılında Adıyaman’ın Tut İlçesinde doğdu. Tut ilkokulu, Besni Ortaokulu ve Adana Erkek Lisesini bitirdikten sonra 1960 yılında Ankara Hukuk Fakültesi’ne girdi. Haziran 1964 yılında mezun oldu.

2 yıl askerlik döneminden sonra, kaymakamlık sınavını kazanarak Adana Valiliği’nde kaymakam adayı olarak memuriyete başladı. 6 ay kadar çalıştıktan sonra, hâkimlik stajıma başladı. 2.5 yıl Hâkim Adaylığı Sonunda, sırasıyla Gevaş, Ulus, Osmaniye Hâkimliklerinden sonra Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı oldu. 

Sonra Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na atandı.

1994 yılında ise Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Başkanlığı’na atandı.

1999 yılında İmralı’da Abdullah Öcalan’ı yargılayan mahkemenin başkanlığını yürüttü. 2000 yılında Yargıtay üyeliğine seçildi. 2006 yılı Mart ayında yaş sınırı nedeniyle emekli oldu.

"Ülkenin birlik ve bütünlüğünü savunan, insan haklarına saygılı, özgürlükçü, laik ve demokrat tek parti olan İşçi Partisi’ne katılmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum" ifadesiyle 09 Şubat 2015 günü İşçi Partisine katıldı.



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku