İZZET ÖZİLHAN'a SON GÖREV ve HÜKÛMETE BİR HATIRLATMA

Önceki gün Türk iş dünyasının ana güçlerinden olan Anadolu Grubu'nun kurucularından işadamı İzzet Özilhan'ın cenazesindeydik.

İş, siyaset, spor, sanat dünyasından çok sayıda isim gördük cenazede.

İzzet Özilhan Cumhuriyet tarihinin tanığı olarak 94 yıllık ömrüne, çok büyük başarılar sığdırmış değerli bir insan.

İzzet Özilhan'dan bayrağı devralan çocukları devraldı.

Oğlu Tuncay Özilhan TÜSİAD Başkanlığı da yapmış çok değerli bir işadamı.

Özilhan ailesinin başında olduğu Anadolu Grubu, Türkiye'de alkollü içecekler konusunda büyük bir dev oldu ve marka yarattı.

Bugün Anadolu Grubu'nun ürünleri sadece Türkiye'de değil dünyada müşteri buluyor.

Bu nedenle ülkemize gerek katma değer, gerek istihdam, gerekse de tanıtım anlamında kattıklarından dolayı Anadolu Grubu'na teşekkür etmemiz gerekiyor.

Bu çerçevede, İzzet Özilhan'ın Ataşehir'deki Mimar Sinan Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde çok sayıda değerli ismi de gördük.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Yandex Türkiye CEO'su Mehmet Ali Yalçındağ, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, İlhan Kesici, Hüsamettin Özkan, Işın Çelebi, iş adamları Ethem Sancak, Ahmet Nazif Zorlu ve ismini sayamadığımız çok sayıda değerli sima Özilhan'a son görevlerini yapmak için cenaze törenine katıldı.

İşte böyle bir cenazede bir şey dikkatimizi çekti.

Hükûmeti temsilen kimse yoktu.

Yine ülkemizin değerli işadamlarından merhum Sabri Ülker'in cenazesine katılan başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere kabinenin önemli isimleri keşke İzzet Özilhan'a da son görevlerini yapsalardı.

Ayrıca Kayserili İzzet Özilhan'ın hemşehrisi olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu da gözlerimiz aradı.

Ancak ne Cumhurbaşkanı Gül ne de Hisarcıklıoğlu cenazeye gelmedi. İzzet Özilhan'ın geçmişte TOBB Yönetim Kurulu Üyesi olduğu için, Rifat Hisarcıklıoğlu'nun bu davranışını anlamamız mümkün olmadı.

Türkiye'yi dünyaya açan Sabri Ülker ve İzzet Özilhan gibi baştacı edilecek işadamlarımızı ayırmaya kalkmamızın bizlere hiçbir katkısı olmayacaktır.

Unutulmamalıdır ki, devlet en büyük vergi gelirlerini tekel ürünleri ve alkollü ve alkolsüz içecek üreticilerinden kazanır.

Bu sektör, büyük istihdam alanları açarak, binlerce insanı iş sahibi yapar.

Eğer hükûmetin Anadolu Grubuna alkollü içecek üreticisi olduğu için bir tavrı varsa, bu ayıp sadece Anadolu Grubuna değil, tüm iş dünyasına yapılır.

Çünkü AKP döneminde bugün Anadolu Grubu'na yapılan bu ayıp, yarın başka bir partinin iktidarında başka bir şirkete yapılır.

İşadamlarımızı ayırt etmeden sahiplenmek ise, ülkemize katkıyı taltiflendirmektir, ki bu herkes tarafından alkışlanır.

Bir kez daha İzzet Özilhan'a Allah'tan rahmet diler ve ülkemize katkılarından dolayı binlerce kez müteşekkir olduğumuzu belirtiriz.

Mekanı cennet olsun...
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87