AKP'NİN İÇKİ TAKINTISI

AKP’li Kemalpaşa Belediyesi, tepkilere karşın ilçedeki çok sayıda içkili yerin kapatılması için girişim başlattı...

AKP’nin ‘içki’ takıntısı sürüyor

Kemalpaşa Belediyesi, ilçedeki içkili yerlerden büyük bölümünün kapatılması için girişim başlattı.

AKP’li Kemalpaşa Belediyesi, tepkilere karşın ilçedeki çok sayıda içkili yerin kapatılması için girişim başlattı.

30 Mart yerel seçimlerinde Kemalpaşa Belediyesi’nin yönetimi CHP’den AKP’ye geçmişti. Belediye meclisinin önceki akşam gerçekleştirilen son toplantısında AKP’li üyeler, Armutlu Hürriyet Mahallesi, Ali Fehmi Caddesi, Bağyurdu Şehit Bekir Varol Caddesi, 1-9 ve 2-14 kapı numaraları belgelerle, Yiğitler Mahallesi 1490, 1491 ve 1030 numaralı parsellerin içkili alan uygulamasından çıkarılması, var olan işletmelerin de devir haklarının kaldırılması önerisini getirdi.

Karara itiraz eden CHP Grup Başkanvekili Cenk Özen, “Yapılacak idari işlem hukuki açıdan iptal kararını çıkaracaktır. Bugün meclisimiz bu kararı alırsa yarın buradaki hak sahipleri mahkemeye gittiğinde bu karar geriye dönecektir” dedi.

Özen, karara gerekçe olarak gösterilen şikâyet dilekçelerinden birini bile göremediklerini de vurgulayarak “Doğrudan içki ruhsatlarını iptal ediyor gibi görünmeden esasen bu işyerlerinin devrini engelleyen bu karar, bizi yaşam alanına müdahale mi ediliyor gibi bir endişeye sevk ediyor.

Doğrudan ruhsatı iptal etmiyoruz, sadece ne yapıyoruz, devrine engel oluyoruz. Bu ve buna benzer uygulamalar, herkesin dünya görüşüne uygun yaşamasına mâni olacak görüşündeyiz. Bu nedenle bu önergeye ret oyu kullanacağız” dedi.
Önerge daha sonra komisyonlara gönderildi.

Haberler