Dünya:
ABD İSTİHBARATI PUTİN'i AKLADI

ABD İSTİHBARATI PUTİN'i AKLADI

“Tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz ancak Putin ve eşkıyalarının parmağı olduğu kesin.” ABD Başkanı Joe Biden ölümünü böyle karşılamıştı. Bu kez ABD istihbaratından farklı bir yorum geldi. ABD istihbarat teşkilatları, Navalny'nin ölüm emrinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından verilmediğini öne sürdü.

Haberi ABD merkezli Wall Street Journal verdi. Buna göre istihbaratı yalnız ABD istihbarat camiası değil, Merkezi İstihbarat Teşkilatı ve Dışişleri Bakanlığı da kabul etti. İstihbarat bu konuyu değerlendirirken somut delillere baktı. Buna göre, iddia bazı gizli istihbaratlar da dahil olmak üzere Navalny'nin ölümünün zamanlaması ve bunun Putin'in yeniden seçilmesini nasıl gölgede bıraktığı da dahil olmak üzere kamuya açık gerçeklerin analizine dayanıyor.

Navalny, Sibirya'ya gönderilmeden önce 2020 yılında da zehirlenmişti. Bu saldırıda Navalny'ye sinir gazı verilmişti ama kurtulmuştu.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

PUTİN'den "VURURUZ" TEHDİTİ
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın İngiliz silahlarıyla Rus topraklarına saldırması durumunda,...

Haberi Oku