ALİ KOÇ ATEŞ PÜSKÜRDÜ...

ALİ KOÇ ATEŞ PÜSKÜRDÜ...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Dinamo Kiev ile oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş maçında yapılan ‘Putin’ tezahüratı ile ilgili konuşan Ali Koç, UEFA ile Ukrayna Dışişleri Bakanı ve Büyükelçisi’ni sert bir dille eleştirdi.

“Bir anlık bir öfkeyle bile olsa bu tezahüratın yapılmasını gereksiz buluyorum” diyen Ali Koç, “Ama 115 yıllık şanlı tarihiyle büyük Fenerbahçe camiasını, bir kısım taraftarın anlık öfkesi ama haksız söylemiyle yaftalamaya çalışmak sporun ne olduğunu bilmeyen binlerce taraftarın maç adrenaliyle tamamen karşısındaki incitmek için yaptığı 20 saniyelik hareketi sanki koordine yapılmış gibi yansıtanları da kınıyorum. Uykumu kaçıran konu bu kimsenin bunu yapmaya hakkı yok. Türkiye’nin de Fenerbahçe’nin de işgalle savaşla ilgili duruşu nettir. Nedir o duruş, biz kimsenin yanında değiliz. Savaşa karşıyız, insanlığın yanındayız. Bizim duruşumuz bu kadar nettir. Biz de Ukraynalı sporcu da var Rus sporcu da var. Fenerbahçe, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşudur. Kurulduğundan beri toplumu ilgilendiren her konuda reaksiyon vermiş herkesin kafasını kuma gömdüğü zamanda bile susmamıştır. Savaş sempatizanı gibi sunarak analizler yapmaya çalışanlara Fenerbahçe ağır gelir bunu da kafanızın bir yerine yazın…” dedi.

“UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANI VE BÜYÜKELÇİSİ’Nİ KINIYORUM”

Öfkeli olduğunu vurgulayan Ali Koç, “Daha henüz kimse Rusya işgaline sesini çıkarmamışken tüm spor camiasında ilk tepkiyi veren Fenerbahçe Kulübü’dür bu ülkede. Bizi Shakhtar Donetsk takımına sorun. Barış için futbol diyerek geliri Ukrayna ile paylaşılan hatta hepsi verilen bir maç yaptık. 15 gün boyunca maçtan önce biz ağırladık o takımı. TFF tesislerinde geçirdiler yarısını. Diğer yarısın da bizim maliyetimizle İstanbul’da geçirdiler. Güzel bir maç oldu. Hal böyleyken 20 saniyelik tezahüratı organize işmiş gibi bizi lekelemeye çalışanları şiddetle reddediyorum ve bu durumdan kendine vazife çıkaran Ukrayna büyükelçisi ve dış işleri bakanı olsun burada huzurunuzda kınıyorum. Sayın büyükelçi, yönetim kurulu üyelerimizden biriyle temasa geçmiş bu konuda ‘çok da kafanıza takmayın’ demiştir. Ama görünürde farklı duruş sergilemişlerdir ve son derece yakışıksız laflar etmişlerdir. Belki bir Ukrayna takımıyla yine oynayabiliriz turu geçelim de” şeklinde konuştu.

“UEFA ÇİFTE STANDART UYGULAMAMALI”

Dinamo Kiev maçı ile ilgili Fenerbahçe hakkında soruşturma başlatan UEFA’yı eleştiren Ali Koç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Avrupa’da ne garip paçavralar simgeler açıldığını biliyor musunuz? Bütün ülkeye mal etmek her vatandaşı sorumlu tutmak, inanın açılan pankartlar oradaki ırkçılık bunla mukayese bile kabul etmez. Yazık gerçekten. Dost bildiğimiz bir yerden bize ithamlar etmesini ben kabul edemem. UEFA çite standart uygulamamalı. Sporla siyaset iç içe girmemeli. Spor tarih boyunca barış için yüzlerce örnek var. Burada da spor bu işgal dışında tutulmalıydı. Kuzey ile Güney Kore kadın buz hokeyi takımları beraber kış olimpiyatlarına katıldı. Ortak olimpiyat için başvuru yaptılar. Spor siyaset üstündedir, barış için kullanılıyor. Ama siz gelip bu şekilde davranırsanız bu ithamlara maruz kalmış bir kulüp başkanı olarak ben de sormak zorundayım. UEFA mı karar verecek tribünde ne tezahürat yapılacağına. Orda yapılan tezahüratlarda ismi geçen kişiye küfür etsek madalya mı verecektiniz. Ya da Almanya, İngiltere lehine tezahürat yapsak siyasi olmayacak mıydı? Ne işi var bunla bunu karşılaştırıyorsunuz. Şırnak’ta yaşanan terör saldırısı sebebiyle milli takım siyah kol bandı takmak istedi, izin vermedi UEFA. Afganistan’a da asker kaybı için izin verdi bir maçta. Asker selamı olayı vardı Başakşehir’de. Hemen üstümüze çöktüler. Bir sürü mücadele sonunda iş nerelere getirildi para cezasıyla konu kapatıldı. Aynı konuyla ilgili Atletico Madrid maçında asker selamını Melihe koşan Dybala yaptı ama disiplin soruşturması olmadı. Siz kendinizi siyasete soktunuz. Sokarsanız size şunu sorarlar 95’de 8 bin genç Müslüman erkek Srebrenitsa’da katledildi o zaman bir şey uyguladınız mı? En büyük olay olarak tarihe geçti. Ben bunu soruyorum ülke adı vermiyorum bir şey yaptınız mı sportif anlamda. Fenerbahçe olarak son derece rahatsızız. Çifte standardın rahatsız edici olduğunu düşünüyoruz hiç bir taraf değiliz. Savaşta her iki ülkeden de sporcumuz mevcuttu. Biz savaşa karşıyız. Bizi değerlendirirken bu şekilde değerlendirin lütfen UEFA yetkilileri…”

“ÖYLE BİR SAVUNMA HAZIRLADIK Kİ…”

UEFA’da ne tür bir ceza geleceğini bilmediğini ifade eden Ali Koç, “Ama ışık hızıyla sorgulamadan adım atması tamamen medyadan çıkan haberlerdendir. Öyle bir savunma hazırladık ki çağrılmadan yollayacağız. Yaşananların hepsi net ve sabit. 20 saniye oluyor niye olduğu ortada. Haklı bir tepki haksız bir söylem. Türkiye’ye mal etmek kabul edilemez. Büyükelçi ve dış işleri sözcüsünün söylemleri kesinlikle kabul edilemez” diye konuştu.

LUCESCU’NUN TOPLANTIYA KATILMAMA DURUMU

Ali Koç, Dinamo Kiev maçında yaşanan olayın 20 saniyelik olduğunu ifade ederek, “İkinci golü yedik bir şey olmadı. Elendik böyle tezahürat olmadı. Birinci golde oldu. Bana göre yakışıksız, gereksiz bir tezahürattı. Fenerbahçe kimliğinden, değerlerinden, duruşundan çok uzak bir tezahürattı ama ne yapalım insanların ağzına fermuar mı kapacağız? Maçtan önce UEFA’ya ne söyleyeceğiz mi diyeceğiz? Niye oldu, o tepki maçtan önce Türkiye’de bir takımda eskiden top oynayan bir kalecinin maçtan önce eski kulübünün işaretini yaparak tribünleri germesiyle başladı. Yedek kulübesinden fırlayarak öyle hareketler yaptı ki bununla beraber golü atan da yaptı. Bariz bir tahrik var ama yine de yakışmadı bize bu söylemler. Lucescu’ya teşekkür etmek istiyorum kendisi yanına çağırıp bağırdı oyuncuya. Söz açılmışken, yine eksik bilgiyle Lucescu tezahüratı protesto etmek için toplantıya katılmadı deniliyor” şeklinde konuştu.

Bu konuda Can Gebetaş’a söz veren Ali Koç, “Rakip takımın medya sorumlusu 15 dakikalık işi olduğu için ilk önce Jorge Jesus’un toplantı yapmasını talep etti. Biz misafirsiniz önce siz toplantıya girin dememize rağmen bizim girmemizi istediler. Hoca söylenenden erken gelince ve bizim toplantı da 15 dakikadan uzun sürünce,  ‘bizim uçağımız kalkmak üzere’ denildi ve hareket etti” dedi.

“ONLAR BİZDEN ÖZÜR DİLEMELİ”

Üyelerden Cengiz Toksöz’ün “Ukrayna'dan özür dileyecek misiniz?” şeklindeki sorusuna da yanıt veren Ali Koç “Hayır dilemeyeceğiz. Niye dilemeyeceğimizi anlatacağız. Ukrayna Büyükelçisi'nin hadsiz söylemlerinden sonra onlar bizden özür dilemeli. Siz herhalde maçta bulunmadınız. Medyada her konumuza maydanoz olan rakip taraftarların sosyal medyada yaptığı çalışmalardan etkilenmiş olmanız lazım. Buraya çıkıp Ukrayna'dan özür dilememizi istemeniz Fenerbahçe Spor Kulübü'ne hakarettir” ifadelerini kullandı.
 



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

F.BAHÇE AVRUPA'da ÇEYREK FİNALDE
Fenerbahçe, ilk maçta deplasmanda 3-0 mağlup ettiği UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında...

Haberi Oku