Gündem:
BİR BOMBA SES KAYDI DAHA 'BİRİNİ FİZANA, BİRİNİ HİZANA'
BİR BOMBA SES KAYDI DAHA "BİRİNİ FİZANA, BİRİNİ HİZANA"

Son ses kaydı: Ala polislere baskı yapıyor

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından internete sızdırılmaya başlanan ses kayıtları, Türkiye'nin gündemindeki yerini koruyor. Sızdırılan son ses kaydında Efkan Ala, İstanbul'un yeni emniyet müdüründen 'sürgünler' hakkında bilgi ve talimatlarını aktarıyor.

'Başçalan' isimli Twitter hesabı tarafından YouTube üzerinden yayınlanan son ses kaydında İçişleri Bakanı Efkan Ala ile İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un görüştüğü öne sürülüyor. 

O dönemde Başbakanlık Müsteşarı olarak görev yapan Ala, İstanbul'un yeni emniyet müdürü Altınok'tan rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından emniyette başlayan tayin ve atama depremleriyle ilgili olarak bilgi alıyor.

"BİR TANESİNİ FİZANA BİR TANESİNİ HİZANA..."

Söz konusu telefon görüşmesinde Altınok, "Sayın başbakanın belirttiği iki adamı özellikle ayırdım. Bir tanesini fizana bir tanesini hizana, ulaşamayacakları, evlerinden barklarından uzak yerlere gönderdiğim" dediği iddia ediliyor. Ala'nın "Tamam" diyerek onayladığı sürgünlerin, rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu yapan şube müdürleri ile ilgili olduğu öne sürülüyor.

"ALIN, ALIN HEPSİNİ..."

Konuşmanın devamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Eski Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in durumundan da bahseden Altınok, "Yarın da Ali Fuat'ın şeyine bakacağız, altındaki arabayı değiştireceğim" diyor. Ala bu sözlere, "Alın alın hepsini, arabaya binemez biliyorsun" yanıtını veriyor. Altınok daha sonra Yılmazer'in oturduğu lojmanı da boşalttıracağını söylüyor.

"GEREKLİ BASKILAR YAPILACAK..."

Efkan Ala'ya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Koruma Müdürü Ramazan Bal ile Kısıklı'daki konutta görüşüldüğünü aktaran Altınok, "Arkadaşlarımız gidip nokta yerlere de bizim kurum içinde gerekli baskıları yapacaklar efendim" diyor.


Cumhuriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BOLAT'tan KIZDIRAN ET AÇIKLAMASI
Et fiyatlarına gelen peş peşe zamların ardından vatandaşlar neredeyse kasabın yolunu unuttu. Seçimden...

Haberi Oku