Kültür-Sanat:
NAYİNO

 NAYİNO

2014 yılında yayımlanan "Türküm, Doğruyum, Amerikalıyım" adlı kitabında iki kültür arası yaşananları dile getiren Boztepe, Beyaz Saray ve ABD Kongresi'nden Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı'na kadar iletişim ve lobicilik, sözde soykırım tasarısı gibi Türkleri ilgilendiren konularda yapılan çalışmaları bazen hüzünlü, bazen komik ama hepsi gerçek alıntılarla ifade etmişti.

Kaya Boztepe'nin 4 Temmuz 2023 tarihinden itibaren tüm kitapçı ve online satış platformlarında okurlara sunulan ikinci kitabı Nayino ise sevda konulu bir roman.

Nayino, Lazca kökenli olarak bilinen,  Karadeniz bölgesinde sık kullanılan bir hitap sözüdür. Genelde erkekler tarafından kullanılan bu sözcük, sevgilim, sevdiceğim, bir tanem anlamına gelmektedir. Bu açıklamadan sonra bu keyifli yaz kitabı için siz değerli okurlara "iyi okumalar" dilemek de bizden...

KAYA BOZTEPE KİMDİR?

Amerika Birleşik Devletleri’nin Chicago Illinois şehrinde 22 Ağustos 1964 tarihinde doğan ve aslen Karadenizli olan Kaya Boztepe, ailesinin Türkiye’ye kesin dönüş yapmasıyla orta ve lise öğrenimini “TED Ankara Koleji” ve “English High School”da tamamlamıştır. Yüksek tahsili için tekrar Amerika’ya dönen Boztepe “City University of New York”ta Ekonomi ve İşletme okumuştur.

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra master ve doktora programına devam ederken kendisini iş hayatının içinde bulan, aralarında birçok Fortune 500 şirketinin de bulunduğu iş dünyasında üst düzey yöneticilik yapan Kaya Boztepe, başta Wal-Mart Mağazalar zinciri olmak üzere organik, dönüşümlü ürün, arıtma ve doğal enerji projelerini başlatmıştır. Dünyanın bir çok şehrinde bu konuda eğitim ve seminerler veren Kaya Boztepe, Cumhuriyet Tarihi ve Atatürk araştırmalarıyla da tanınmakta olup yine dünyanın bir çok ülkesinde Atatürk seminerleri vermiş ve vermeye devam etmektedir.

Burs imkanları, okul ve meslek seçimi, Kongre, Senato ve Beyaz Saray’da stajyerlik ve lobi faaliyetleri konularında gençlere yol gösteren Boztepe “Türk Amerikan Gençlik Derneği” kurucusu ve ilk başkanıdır.

İlk “Türk Günü Yürüyüşü” başta olmak üzere, Kongre ve Senato'da Türkiye ile ilgili her alanda aktif rol almış, uzun yıllar New York'ta Türk radyo ve televizyonlarının yapım ve sunuculuğunu üstlenmiştir.

“Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu” kongreleri'nde en fazla kongre başkanı seçilen Boztepe 2 dönem üst üste genel başkanlık yapmış ve bu süre içerisinde en fazla Kongre üyesini ziyaret eden başkan olarak da dikkatleri üzerine çekmiştir.

“Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu”nda başkanlık görevi 2012'de sona eren ve hali hazırda “Planet Green NY” firmasının CEO’su olan Kaya Boztepe yazar, motivasyonel konuşmacı ve eğitim danışmanıdır.

Bütün Dünya Dergisi yazıları, makale, diğer kitapları ve bilgi için www.kayaboztepe.com adresini ziyaret edebilirsiniz.



Haber Habere
Anahtar Kelimeler
KitapKaya BoztepeNayino
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KADINLARIN GİZEMLİ DUYGULARI TUALE YANSIDI
Türk resim sanatının genç yetenekleri arsında yer alan ve eserleriyle adından sıkça söz ettiren İç...

Haberi Oku