Kadın:
CİLDİNİZİ YAZA HAZIRLAYIN

CİLDİNİZİ YAZA HAZIRLAYIN

Kış aylarında açık hava ile az temas edilmesi, daha çok kapalı ortamlarda olmamız, ciltte yağ ve nem dengesinin bozulmasına sebep olur. Ciltte matlık, yağlanma, nem kayıpları olabilir. Bunlarla mücadelede beslenme düzeni çok önemlidir. Beslenme aynı zamanda bağışıklığımız, cilt ve beden sağlığımız için de önemlidir. Bu arada uyku düzenimize dikkat etmek, stresle mücadele etmek, hem ruh sağlığımıza, hem de beden ve cilt sağlığımıza fayda sağlayacaktır.

Kuruyan, matlaşan, canlılığını yitiren, evde güneşsiz, ışıksız kalan ciltler için, cilde tekrar kaybettiği ışığını, enerjisini verecek olan kollojen sağlayıcı bakımlar çok önemli ama sadece evde kullandığımız kremler ve maskeler ya da losyonlar ile kollejen üretimi sağlanması yeterli gelmeyecektir. Kollajen üretimine destek verilmediğinde, cilt dokusunda hasar oluşmaya başlar, bu nedenle hasarı en aza indirmek için; kişiye özel tedavilerin ve özellikli bakımların doğru medikal ürünler yardımıyla yapılması gerekiyor. Nem aşıları, PRP, karbon peeling, vitamin aşıları, nem bakımları, waterpeeling bakım ve thulium bakım tedavileri ile cildiniz daha canlı, parlak ve sağlıklı görünür.

Cilde özel yedirilerek yapılan vitaminli bakımlar, kollajen ve nem aşıları, vitamin enjeksiyonları, cildi toparlayacak hyaluronik asit uygulamaları, radyofrekanslar, ısı ve ışık teknolojileri ile cildi kaybettiği kollajeni yeniden kazandırmak ve cildi yeniden güçlendirmek mümkün. Aynı şekilde bu dönemde kuruyan, matlaşan özellikle strese bağlı dökülmelerin de arttığı saçlarımız için de vitamin ve nem aşıları, PRP ve kök hücre tedavileri önerebilirim. 

Güneşten korunmak için;

Cildinizi güneş ışınlarından korumak, cilt sağlığını korumak için çok önemlidir. Bu nedenle yaz aylarında iyi bir güneş koruma faktörü zorunludur. Cildinizi nemlendirdikten sonra, güneşe çıkmış olsanız da olmasanız da SPF 30'lu güneş kremini yüzünüze, boynunuza ve ellerinize uygulayın.

Güneş lekelenmeleri için nasıl önlemler alınmalı?

Güneşin zararlı etkilerinin arasında; güneş yanıkları, güneş lekeleri, güneşe bağlı ilerleyen yaşlarda görülen deri kanserleri ve yaşlılık lekeleri diye adlandırılan prekanseröz lezyonlar artık daha sık görülmektedir. Ozon tabakasının incelmesiyle birlikte güneş ışınları sadece yazın değil, kış mevsiminde bile zarar verecek düzeylerde yeryüzüne ulaşmaktadır. Güneş ışınlarının direkt ve anlık etkileri olduğu gibi dolaylı ve uzun süreli etkileri de bulunmaktadır. 

11.00 - 16.00 saatleri arasında güneşten kaçının
Güneşten korunmada aslında ilk önlem teması kesmektir. Güneş ışınlarının yeryüzüne dik olarak geldiği 11.00 – 16.00 saatleri arasında dışarı çıkılmamalı, çıkılmak zorundaysa güneş ışınlarıyla teması mümkün olduğunca engelleyecek kıyafetler tercih edilmelidir. D vitamini sentezi için sağlıklı güneşlenme yapılması çok önemli ama bunun dışında kişiler güneşten kaçınmalıdır. 

Giysi seçimi önem taşıyor

Güneşten kaçınmanın mümkün olmadığı noktada kıyafet seçimleri önem taşımaktadır. Pamuklu, açık renkli güneşi yansıtacak kıyafetler, başı ve gözleri korumak için şapka ve güneş gözlükleri tercih edilmelidir.
Güneş kremi seçiminde Sağlık Bakanlığı onaylı ürünleri tercih edin. Eczanelerde satılan değişik özelliklerde birçok güneş kremi bulunmaktadır. Vücuda sürekli ve yoğun bir şekilde uygulandıkları için içerdikleri maddeler önem taşımaktadır. Güneş kremleri fiziksel ve kimyasal filtreler içerenler olarak 2 gruba ayrılmaktadır.

1.Fiziksel filtreli güneş koruyucu kremler güneş ışığını yansıtarak cildi korurlar. Ciltte yoğun bir bariyer yaparken cilde de zarar vermezler. Genellikle titanyum dioksit ya da çinko oksit gibi daha sağlıklı içeriklere sahiptirler. Sürüldükleri zaman beyaz bir tabaka oluşturmaktadırlar. 

2.Kimyasal içerikli kremler ise güneş ışınlarını emerek cildi korurlar. Kimyasal filtreli bir güneş koruyucu tercih edilecekse içeriği kontrol edilerek alınmalıdır. Spf özelliği olan ve kimyasal filtreler içeren çok fazla güneş koruyucu krem bulunmaktadır. Güneş koruyucu krem seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli etken bu ürünlerin Sağlık Bakanlığı onaylı olması ve doktorlar tarafından önerilmesidir. 

Güneş koruyucunuz UVA ve UVB filtreleri ve minimum 15 koruma faktörü içermelidir. UVA, UVB ve infrared ışınlara karşı koruma sağlayan yeni nesil, akıllı güneş koruyucu kremleri de bulunmaktadır. Güneş koruyucular dışarı çıkılmadan 15 dakika önce uygulanmalı, terleme ya da suyla temas sonrası tekrar sürülmelidir. 


 



Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

PERU YANGIN YERİ
Peru’da, Cumhurbaşkanı Pedro Castillo'nun 7 Aralık’ta Kongrede görevinden azledilip cezaevine gönderilmesinin...

Haberi Oku