MUSTAFA DESTİCİ ÖZÜR DİLEDİ

MUSTAFA DESTİCİ ÖZÜR DİLEDİ

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş hakkında söylediği “Tito artığı” sözleri hakkında açıklama yaptı. Destici, katıldığı canlı yayında özür diledi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş hakkında söylediği “Tito artığı” sözleri için özür diledi.

“AĞZIMDAN YANLIŞ BİR ŞEY ÇIKMIŞSA ÖZÜR DİLERİM”

Destici, katıldığı canlı yayında şunları söyledi:

* “Ben hiçbir Boşnak, Makedonyalı, Arnavut, Kosovalı, Karadağlı, Batı Trakyalı ya da Bulgaristan'daki Türkleri incitmek istemem. Onlar zaten ödemesi gereken bedeli ödemişler, canlarını vermişler, topraklarını vermemişler. Orada hâlâ Türklük ve İslam adına nöbet tutuyorlar.

* Biz burada kendi bağımsız devletimizin içinde hür bir şekilde yaşıyoruz, bayrağımızın altında, ama onlar büyük sıkıntı çekmişler, ağır bedeller ödemişler ve hâlâ o topraklarda aldıkları emaneti canları pahasına taşıyorlar.

* Eğer ağzımdan da yanlış bir şey çıkmışsa onlardan özür dilerim, özür dilemekten hiç çekinmem.”

NE OLMUŞTU?

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, BBP lideri iki hafta önce katıldığı TV100 canlı yayınında Erkan Baş’ı şu sözlerle eleştirmişti:

“Yugoslavya'da Tito rejimi vardı. Bir komünist rejim vardı. Buradan geçiyorsun Almanya'ya. Tamamen sol örgütleri içerisinde. Belli ki Alman istihbaratlarının kontrolünde yetiştiriliyorsun ve Türkiye'ye gönderiliyorsun. Senin gerçek soy ismin ne? Jusoviç. Burada neyi kullanıyorsun? Baş'ı kullanıyorsun.

“Soyadı Baş olan siyasetçi kim? TİP'in genel başkanından söz ediyorum. Türk milletinin karşısına Jusoviç diye çıkabiliyor musun? Aç bak Google'a. Gerçeğin toplumdan gizlenmesini doğru bulmuyorum.”

BAŞ “İŞTE IRKÇILIK BUDUR” DEMİŞTİ

Destici'nin bu sözleri üzerine Erkan Baş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bu şahsı ciddiye almam ama burada mesele ben değilim” demiş ve şunları söylemişti:


 



Haber Habere
Anahtar Kelimeler
Mustafa Cihan Desticii I
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KESİNTİNİN NEDENİ AÇIKLANDI
Dün akşam saatlerinde milyonlarca kullanıcıyı etkileyen dev sosyal medya kesintisi yaşandı. Kullanıcılar...

Haberi Oku