İZMİR'de ÇOK BÜYÜK FETÖ/PDY OPERASYONU

İzmir'deki askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davasının soruşturması sırasında sahte delil üretilmesini sağladıkları iddiasıyla 2 amiralin de aralarında bulunduğu 6 denizci subay hakkında gözaltı kararı verildi. Ayrıca yine İzmir merkezli olarak 10 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında bir emekli subayın da bulunduğu 8 kişi daha adliyeye sevk edildi...

İZMİR'de ÇOK BÜYÜK 'FETÖ/PDY' OPERASYONU

İzmir'deki askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davasının soruşturması sırasında sahte delil üretilmesini sağladıkları iddiasıyla 2 amiralin de aralarında bulunduğu 6 denizci subay hakkında gözaltı kararı verildi.

İzmir'deki, 'askeri casusluk' adıyla bilinen askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davasında, fişleme yapıp sahte delil üretilmesi suçuna karıştıkları iddiasıyla, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli olan Tümamiral M.Z.U., Tuğamiral A.S.A., binbaşılar K.M., H.Ö., Ö.G., R.Z. hakkında gözaltı kararı verildi. Zanlıların, askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davasında, eskort kızlar tarafından yapıldığı öne sürülen fişleme ve belge sızdırma suçlarını, kendilerinin işlediği iddiasıyla arandıkları öğrenildi. Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi olmakla suçlandıkları belirtilen zanlıların, askeri personeli etnik kökenlerine göre fişledikleri iddia edildi.

İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davasında yargılanan 356 sanığın tamamı beraat etmişti. Sanıkların beraat etmesinin ardından, soruşturma kapsamında sahte delil üretildiği gerekçesiyle, aralarında İzmir eski İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ın da bulunduğu polisler hakkında dava açılmıştı. Tutuklu sanıkların da bulunduğu bu dava henüz sonuçlanmadı.


BİR BİNBAŞI GÖZALTINDA

İzmir'deki, 'askeri casusluk' adıyla binilen askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davasında, fişleme yapıp sahte delil üretilmesi suçuna karıştıkları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli olan 6 subaydan Binbaşı H.Ö.'nün İstanbul'da gözaltına alınıp İzmir'e getirildiği ve adliyeye sevkedildiği belirtildi.

TÜMAMİRAL M.Z.U.'nun ABD'DE GÖREVDE OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

İzmir'deki askeri gizli bilgi ve belge bulundurma davasının soruşturması sırasında sahte delil üretilmesini sağladıkları ve etnik fişleme yaptıkları iddiasıyla haklarında gözaltı karar verilen subayların Tümamiral M.Z.U., Tuğamiral A.S.A., Binbaşılar K.M., R.Z., Ö.G. ve H.Ö. olduğu belirtildi. Zanlılardan Tümamiral M.Z.U.'nun ABD'de görevde bulunduğu, Tuğamiral A.S.A.'nın Genelkurmay Plan Prensipler Daire Başkanlığı'nda görevli olduğu öğrenildi.

SAVCI, BİNBAŞI H.Ö.'NÜN TUTUKLANMASINI İSTEDİ

İstanbul'da gözaltına alınıp İzmir'e getirilen Binbaşı H.Ö. İzmir Merkez Komutanlığı görevlileri ile birlikte bu sabah saatlerinde İzmir Adliyesi'ne getirildi. Binbaşı H.Ö., soruşturmayı yürüten İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'ya ifade verdi. 

Savcı Bato, ifadesini aldığı H.Ö.'yü, tutuklanması istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. 

SEKİZ KİŞİ DAHA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

İzmir merkezli olarak 10 ilde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında bir emekli subayın da bulunduğu 8 kişi adliyeye sevk edildi. Soruşturmada bir numaralı şüpheli olarak Fethullah Gülen'in yer aldığı, aralarında kapatılan Bugün TV'nin eski genel yayın yönetmeni Tarık T.'nin de bulunudğu 22 kişi hakkında da yakalama kararı olduğu belirtildi.

İzmir Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, geçen perşembe günü, İzmir merkezli olmak üzere Aydın, Denizli, Balıkesir, Gaziantep, Adana, Trabzon, Samsun, Afyonkarahisar ve Mersin'de operasyon yapıldı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Adreslerde aramalar yapılırken 8 kişi gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan emekli subay Zafer D. ile diğer zanlılar Yılmaz Ş., Hasan T., Mehmet Kerem C., Şadi Y., Fatih D., Recai A. ve Halil K.'nın ifadeleri alındı. Gözaltında bulunan 8 kişinin, Fethullah Gülen'in yönetimindeki örgüte üye oldukları, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları öncesi, İstanbul Altunizade'de bulunan bir dershanede oluşturulan Ahali Heyeti'ne, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bulunan, örgüte yakın askerlerin bilgilerini verdikleri ve rütbelerinin yükseltilmesini sağladıkları, şüphelilerden Kerem C.'nin eldiven takıp Genelkurmay'da bulunan bilgisayardan aldığı bilgileri Ahali Heyeti'nde bulunan gazeteci Tarık T. , Engin S., Fethullah Gülen'in doktoru Kudret Ü., işadamları Mehmet Büyük Ç., Mehmet Ali Ş. ve Naci T.'ye ilettikleri ve arşiv oluşturdukları belirtildi. İşlemleri tamamlanan 8 kişi bugün sabah saatlerinde İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Bazı şüphelilerin ellerinde valizlerin olması da dikkat çekti. 

Polis, soruşturma kapsamında, aralarında Fethullah Gülen, gazeteci Tarık T., Yılmaz K., Hüseyin D., Kudret Ü., İsmail C., Mehmet Ali Ş., İsmail B., Mehmet Ali B., Mehmet Ali S., Murat K. ve Engin S.'nin de bulunduğu 22 kişi hakkında gözaltı kararı verilidiği öğrenildi.

SEKİZ KİŞİNİN TUTUKLANMALARI İSTENDİ

İzmir merkezli olarak 10 ilde FETÖ/PDY yönelik operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevkedilen 8 kişiden emekli subay Zafer D. ile diğer zanlılar Yılmaz Ş., Hasan T., Mehmet Kerem C., Şadi Y., Fatih D., Recai A. ve Halil K., soruşturmayı yürüten İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato tarafından tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. 
Haberler