DİNE İLGİ ARTTIKÇA AHLÂK AŞINIYOR

Diyanete göre "İlahiyat ve imam-hatip lisesi mezunu sayısı kontrolsüz. Mezunların nitelik sorunu bulunuyor. Hurafe ve batıl inanışlar yaygınlaşıyor...

DİNE İLGİ ARTTIKÇA AHLÂK AŞINIYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı 2017-2021 stratejik planında, imam hatip mezunlarının sayısının kontrolsüz olduğunu belirledi. Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre, planda Diyanet İşleri Başkanlığı'nı etkileyebilecek dış kaynaklı değişimler ve eğilimler değerlendirildi. Personel ve vatandaşlarla anket ve mülakatlar da yapıldı.

Sonuçlar politik, ekonomik, sosyal ve teknolojik faktörler, tehditler incelenerek yapılan analizlerde özetle şu sonuçlara ulaşıldı:

'DİNE İLGİ ARTTIKÇA AHLAKİ DEĞERLER AŞINIYOR'

"Dine yönelik ilgi ve alaka artıyor ancak ahlaki değerlerdeki aşınma da yaygınlaşıyor. Personelde kurumsal aidiyet duygusu zayıf. İrşat dili zayıf. Kayırma yapıldığı algısı personelde yok edilemiyor. Personelin eğitim durumuna göre istihdamı yapılmıyor. Yetişmiş kalifiye personelin başka kurumlara geçişi devam ediyor."

'İMAM HATİP MEZUNLARININ NİTELİK SORUNU VAR'

"İlahiyat ve imam-hatip lisesi mezunu sayısı kontrolsüz. Mezunların nitelik sorunu bulunuyor. İslamofobi ve olumsuz İslam algısı yaygınlaştırılıyor. Kurumun üzerinde siyasi etki bulunuyor. Dernek ve vakıflar kontrolsüz şekilde cami ve Kuran kursu inşa ediyor. Hurafe ve batıl inanışlar yaygınlaşıyor. İnsana ve evrene dair yeni bilgiler ortaya çıkıyor.  Din, terör ve şiddet içeren yapılanmalarla ilişkilendiriliyor. Ulusal ve uluslararası din referanslı siyasal yapılanmaların sayısı artıyor."
Haberler