ERDOĞAN: 'OYALAMAYA ASLA MÜSAADE ETMEYİZ'

ABD'nin Suriye politikasını eleştiren Erdoğan, “Fırat'ın doğusundaki teröristleri hâlâ çıkarmıyorlar. İş başa düştü. O zaman biz çıkaracağız. Harekatımıza birkaç gün içinde başlayacağımızı ifade ediyoruz” dedi...

ERDOĞAN: 'OYALAMAYA ASLA MÜSAADE ETMEYİZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat’ın doğusuna yönelik günlerdir gündemde olan operasyonun “birkaç güne başlayacağını” açıkladı. ABD yönetiminin Suriye politikasını eleştiren Erdoğan, “Her şeye rağmen Amerika’yı doğru zeminlerde buluşabilmemiz şartıyla gelecekte de birlikte yol yürüyebileceğimiz stratejik müttefikimiz olarak görüyoruz. Fırat’ın doğusunu bölücü terör örgütünden kurtarmaya yönelik harekatımıza birkaç gün içerisinde başlayacağımızı ifade ettik, ediyoruz. Hedefimiz asla Amerikan askerleri değildir, bölgede faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarıdır. Oradaki teröristleri hâlâ çıkarmıyorlar. O zaman biz çıkaracağız, iş başa düştü” dedi.

Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Türk Savunma Sanayi Zirvesi’ne katıldı. Programda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları da yer aldı. Programda yerli yapım genel maksat helikopteri T625’in adı “Gökbey” olarak açıklandı. Erdoğan, şunları söyledi:

‘Yürümek yetmez’

KAPILARDAN DÖNDÜK: Savunma sanayinde yerlilik oranı yüzde 65’e ulaştı. Olduğu yerde kalmış olsaydık, Zeytin Dalı Harekâtı’nı yapamazdık. Bunları milletin bir zaferi olarak görürken, terör örgütlerini çökertme mücadelesinde bu operasyonlar, bize savunma sanayindeki gücümüze güç kattı. Bugün eğer terörle mücadelede bu hedeflere varabiliyorsak, bu neticeleri alabiliyorsak, bunun tek nedeni bu lojistik desteğin bize sürekli olarak akmasıdır, gelmesidir. Yoksa’batı verirse bir şey yaparım’... Kusura bakmayın batıdan hiçbir şey gelmez ve gelmedi. Hep kapılardan döndük, döndürüldük..

EN BÜYÜK İSPATI: Artık ihracata başladık. Bundan sonra daha iyi olacak. Daha güçlü şekilde sürdüreceğiz. Dünyada yaşanan sayısız örnek, bu gerçeğin en büyük ispatıdır. Dünya öylesine hızlı şekilde değişiyor ki böyle bir ortamda sadece yürümek yetmez, koşabilecek kabiliyet ve imkanlara sahip olmak gerekiyor, bunu başarmamız lazım.

60 MİLYAR DOLAR: Savunma sanayii alanındaki vizyonumuzun sözde kalmayıp icraata dökülmesi için proje bedeli 60 milyar doları bulan 650 kalem işi takip ediyoruz.

Haberler