BURSA LEYLEK ŞENLİĞİ ESKİKARAAĞAÇ’TA BAŞLADI

MURATPAŞA’DA AKBAYRAM VE KONAK’IN İSİMLERİ YAŞATILACAK MURATPAŞA’DA AKBAYRAM VE KONAK’IN İSİMLERİ YAŞATILACAK

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi iş birliğiyle düzenlenen Bursa Leylek Şenliği, Karacabey’in Eskikaraağaç köyünde düzenlenen kortejle başladı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, doğa ve çevre temalı pek çok faaliyet gerçekleştirildi.

Eskikaraağaç’ın 2011 yılında Avrupa Leylek Köyleri Ağı’na katıldığını hatırlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bölgenin doğayla uyumlu turizm merkezi haline geleceğini söyledi. Başkan Bozbey, Nilüfer Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı "Leylek Dostu Köy" projesini, daha geniş kapsamlı Bursa Leylek Şenliği ile büyüttüklerini ifade etti.

Şenlik kapsamında Eskikaraağaç, Gölyazı, Karaoğlan ve çevre mahallelerde konserler, doğa yürüyüşleri, sergiler, çocuk etkinlikleri, atölyeler, bisiklet ve kayık turları düzenlendi. Katılımcılar gün boyu doğanın keyfini çıkardı.

Başkan Bozbey, Adem Amca ve Yaren Leylek’in dostluğunun Bursa’nın simgesi haline geldiğini belirterek, "Yaren’in her dönüşü şehrimize umut ve bereket getiriyor" dedi. Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı ise şenliğin sadece bir festival değil, doğaya saygının ifadesi olduğunu vurguladı.

Etkinlik sonunda emeği geçenlere plaket ve hediyeler takdim edildi. Program, Kent Orkestrası’nın konseriyle devam etti. Şenlik, hafta sonu boyunca çeşitli mahallelerdeki etkinliklerle sürdürülecek.

Kaynak: ANKA