UYDU GÖRÜNTÜLERİ İRAN’DAKİ TAHRİBATI ORTAYA KOYDU

İsrail’in İran’a yönelik geniş çaplı hava saldırısının ardından elde edilen uydu görüntüleri, İran’daki askeri altyapının uğradığı yıkımı net bir şekilde ortaya koydu. Maxar Teknoloji firması tarafından paylaşılan yüksek çözünürlüklü uydu fotoğraflarında, kuzeybatıdaki Tebriz füze üssü ve kuzeydoğudaki Meşhed Havalimanı'nda ağır tahribat oluştuğu görülüyor.

Tebriz’deki füze kompleksine ait “öncesi ve sonrası” karelerde bazı mühimmat depolarının tamamen yıkıldığı, üs içi yolların büyük çukurlarla dolduğu, araç tünellerinin ise ciddi şekilde zarar gördüğü tespit edildi.

YANGIN ÇIKAN 26 KATLI BİNANIN MÜTEAHHİTİ GÖZALTINDA
YANGIN ÇIKAN 26 KATLI BİNANIN MÜTEAHHİTİ GÖZALTINDA
İçeriği Görüntüle

Meşhed Havalimanı’nda ise İran’a ait bir tanker uçağın hedef alınarak doğrudan vurulduğu ve tamamen yandığı, enkazdan yalnızca kuyruk kısmının ayırt edilebildiği ifade edildi.

İsrail ordusu, bu sabah yaptığı açıklamada 50’den fazla savaş uçağıyla yürütülen operasyonda santrifüj ve füze üretim tesislerinin hedef alındığını duyurdu. Öte yandan, İran'ın yarı resmi Mehr Haber Ajansı ise İran’ın misilleme olarak Fettah tipi hipersonik füzelerle İsrail’i vurduğunu bildirdi.

Bölgedeki gerginliğin tırmanmaya devam ettiği bu süreçte, askeri tesislerin karşılıklı hedef alınması, tansiyonun daha da yükselebileceği yönünde endişeleri artırıyor.

Kaynak: ANKA