CANIM TÜRKÇEM "SES BAYRAĞIM"

Dünyanın en zengin ses sistemine sahip olan güzel Türkçemizi aşağılamak için her türlü yalanı utanmadan dillendirenler komik duruma düştüklerini göremiyorlar.

Ne dediler?

-Türkçe sığ bir dil. Felsefe yapılamaz. Osmanlıca iyidir.

-Türkçe fakir bir dil. W Q X harflerini alfabeye ekliyoruz. Yaşasın klavye. Biz klavyeye özgürlük veriyoruz.

Bu saçmalıkları topluma kim dayatmaya çalıştı biliyorsunuz. Şu malûm kişi. Her şeye karışan  adam.

Zekâ ve cehalet olduğunu da olmadığını da belli ediyor.

Şu cehalete bakın. Osmanlıca diye bir dil yoktur. Arapça ve Farsça’nın karışmasıyla ortaya çıkan yapıya Osmanlıca denmiştir. Saray halkının kullandığı bu dili halk anlamamış ve saray ile halk arasında kopukluk meydana gelmiştir. Okuma yazma oranı neredeyse sıfıra yakındır. Latin harflerine geçilmesiyle birlikte okuma yazma oranı hızla yükselmiş halk okuduğunu anlar hale gelmiştir. Ama Atatürk düşmanları harf devrimini  yerden yere vurmak için bir gecede cahilleştik diyecek kadar kin doludurlar.

Bugün okulların imam hatip yuvalarına dönüştürülmek istenmesinin arkasında hep bu yobaz ve gerici zihniyet var.

Gelelim klavyeyye özgürlük saçmalığına. Arkasında yatan neden belli. Başka bir anadil safsatası. Yıllar öncesinden başlayan bir ahlâksız saldırı bu.

Türkçe sığ ve fakir bir dilmiş. "Hadi oradan cahil" derler adama.

Bakalım şu sığ dedikleri Türkçe’nin nasıl da zengin olduğuna.

Bize Q harfi hiç mi hiç gerekmez. Bakınız sevgili okuyucular, Q harfini sese dönüştürürken kaç ses duyuyorsunuz?
İki ses değil mi? Nasıl oluyor? 

Bu konuya gelmeden önce şu şapkalara kısaca değinmek isterim. Çünkü şapkalar kalktı diyerek dilimize en büyük kötülüğü yapıyor bu cahiller. Şapkalar kalkmadı kalkamaz kaldırılamaz. Konu uzun ama şimdilik bu kadarı yeter sanırım.

Gelelim Q’ya. İki ses var dedik. Görelim; K-Û, yani K harfi ve şapkalı U yani Û ikisi yanyana gelince oluyor KÛ... 
HÜKÛMET, YEKÛN, MESKÛN, MAHKÛM... 

Gelelim X’e kaç ses var? Üç ses.  Yani İ-K-S... TAKSİ derken, TAKSİM derken TAXI ve TAXİM mi yazıyoruz? Gördünüz işte bizde bütün sesler var. Nasıl olur da Türkçe fakir bir dil diyecek kadar işi vatan hainliğine vardırıyorlar? W ise bize hiiiç gerekmiyor.

Sevgili okuyucular, çok iyi bildiğimiz gibi bir milleti bölmek için işe önce dilinden başlamak gerekir. Bunlar gerici karşı devrimi hayata geçirmek için en kıymetli ortak malımızla yani Türkçemizle uğraşıyorlar.

Dilimize sahip çıktığımızda, gençlerde Türkçe konusunda hassasiyet yarattığımızda gerici zihniyet asla egemen olamayacaktır.

Türk demek Türkçe demektir.



https://twitter.com/GFeyman
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Şebnem Çakır 7 yıl önce

iyiki varsınız. türk dil tarih kurumu görevini , katkılarınızla başaracaklarına inanıyorum.b u kutuda büyük harf yapılmıyor.kusura bakmayın. telefonu "selamın aleyküm " diyerek açıp "bay bay" diyerek kapatıyorlar..yaşadıklarımızda merhum o.sinanoğlu'nu da saygı ile anıyorum..derin sevgi ve saygılar size

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87