Gündem:
BERLİN'de BÜYÜK TÜRK YÜRÜYÜŞÜ
BERLİN'de BÜYÜK TÜRK YÜRÜYÜŞÜ

Alman Federal Meclisi'nin (Bundestag) 2 Haziran 2016 tarihli oturumunun gündemine “Ermeni Soykırımını Tanıma” önergesini alması üzerine Talat Paşa Komitesi ve Vatan Partisi yeniden harekete geçti. 
Talat Paşa Komitesi Başkanı E.Korgeneral İsmail Hakkı Pekin 28 Mayıs 2016 günü Berlin'de düzenlenecek olan yürüyüşe bütün vatansever Türkleri temsil eden kuruluşların katılımı için çağrıda bulundu. İşte Pekin'in o duyurusu;

HAYDİ BERLİN’E

Ermeni Soykırımı Emperyalist Bir Yalandır

28 Mayıs Cumartesi 

Almanya’da AİHM’ye Saygı Mitingi
(Aktionenzwecksrespektvor EGMR)

Alman Federal Meclisi (Bundestag) 2 Haziran 2016 tarihli oturumunun gündemine “Ermeni Soykırımını Tanıma” önergesini aldı.
Almanya'nın iktidarda bulunan CDU (Hıristiyan Demokrat Partisi) ve SPD (Almanya Sosyal Demokrat Partisi) partileri ile Yeşiller Partisi, ortak önergesinin başlığı şöyle: “Erinnerungund Gedenken an den Völkermord an den ArmeniernundanderenchristlichenMinderheitenvor 101 Jahren” (Ermenilere ve diğer Hıristiyan azınlıklara karşı 101 yıl önce yapılan soykırımı anma ve saygı).
Alman Federal Meclisi bu kararı vermeye yetkili değildir.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi 2. Dairesi'nin 13 Aralık 2014 günü açıkladığı ve yine AİHM Büyük Daire'nin 15 Ekim 2015 günü açıkladığı Perinçek-İsviçre Davası kararları açıktır. 

Bu kararlara göre;

1.Soykırım, BM 1948 Sözleşmesine göre, bir suç tanımıdır.
2.1948 Sözleşmesine göre, soykırım suçunun varlığına, ancak eylemin yapıldığı ülkenin yetkili ceza mahkemesi veya yetkili Uluslararası Ceza Mahkemesi (Lahey Adalet Divanı) karar verebilir. 
3.1915 olayları sırasındaki eylemlerle ilgili yetkili ceza mahkemeleri Türkiye'nin yetkili ceza mahkemesi ve Lahey Adalet Divanı'dır. Parlamentolar, hükümetler, belediyeler, akademik kuruluşlar, üniversiteler vb herhangi bir eylemin soykırım suçunu oluşturduğu konusunda hüküm kuramazlar, karar veremezler.
4.1915 olayları sırasında soykırım suçu işlendiğine ilişkin yetkili mahkeme kararı olmadığı için, “Ermeni soykırımı”ndan söz etmek hukuk dışıdır.
5.Alman Meclisi (Bundestag), 1915 olayları sırasında soykırım suçu işlendiği konusunda bir karar veremez. Çünkü yetkisizdir. Alman Mahkemeleri dahil, Almanya'nın hiçbir yasama, yürütme ve yargı kurumu 1915 olayları konusunda soykırım yapıldığına karar veremez.
6.Kaldı ki, AİHM 2. Dairesi'nin ve AİHM Büyük Daire'nin Perinçek-İsviçre Davası kararlarına göre, 1915 olayları, Holacaust'tan, başka deyişle Yahudi Soykırımından farklıdır, aynı sınıflama içinde değerlendirilemez. AİHM Perinçek-İsviçre Davası kararları böylece dolaylı olarak, 1915 olaylarında işlenen eylemlerin “soykırım” olarak nitelenemeyeceğini de saptamış olmaktadır. Bu saptamayı açıkça belirtmeyişinin nedeni, AİHM'nin 1915 olayları konusunda yetkili mahkeme olmayışıdır.
7.Esasen 1915 olayları hakkında “soykırım” suçunun işlendiğine hükmedilemez. Çünkü o tarihte 1948 BM Sözleşmesi yoktu, dolayısıyla soykırım diye bir suç yoktu. Hatta soykırım kavramı bile yoktu. Kanunsuz suç olmaz. Hiç kimse yasalarda suç olarak tanımlanmamış bir eylem nedeniyle mahkum edilemez.
8.Lahey Adalet Divanı kararına göre, zorla göç ettirme (tehcir) tek başına soykırım suçunun işlendiği anlamına gelmez (Sırbistan-Hırvatistan Kararı, 3 Şubat 2015). 

Avrupa’daki Türk vatanseverler bu girişim karşısında sessiz kalmıyorlar.

28 Mayıs Cumartesi günü Berlin’de büyük miting var.

- Alman Federal Meclisi’ne bu kararı almaya yetkisi olmadığını hatırlatacağız.
- Türk-Alman dostluğunu bozmayın diyeceğiz.
- AİHM kararlarına saygı çağrısı yapacağız.

Mitingi Avrupa’daki çok sayıda Türk kuruluşu birlikte yapıyor. Vatan Partili, AKP’li, MHP’li, CHP’li vatansever Türkleri temsil eden kuruluşların ortak mitingine Türkiye’den giden vatanseverler de katılıyor.

Bu programın gerçekleştirilmesinin sorumluluğu, Lozan 2005 ve Berlin 2006, Lozan 2007 organizasyonlarını başarıyla gerçekleştiren Talat Paşa Komitesi’ndedir. 

Bu tarihi eyleme katılmanızı ve güç vermenizi diler, saygılar sunarım.

E.Korgeneral İsmail Hakkı Pekin
Talat Paşa Komitesi Başkanı

Berlin'deki bu büyük yürüyüş için 28 Mayıs 2016 sabahı çok erken saatte başlayacak olan seyahatte katılımcıların tüm yol masrafları ve transferler için cüz'i bir rakam telaffuz edilmekte olup seyahatten konaklama yapılmadan yurda geri dönüleceği bildiriliyor. Vize işlemleri için zaman kalmadığından sadece Yeşil pasaportu olan ya da vizesi olan yurttaşlarımızla gidilebileceğinin de altı çiziliyor.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku