Gündem:
İHALEYLE SATILIK DOKTORLAR'A BAKANLIK AÇIKLAMASI

İHALEYLE SATILIK DOKTORLAR’A BAKANLIK AÇIKLAMASI

23.08.2014 TARİHLİ "İHALEYLE SATILIK DOKTORLAR" BAŞLIKLI HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

Gelin şimdi bu satış hikâyesini adım adım anlatalım: Sağlık Bakanlığı, 11 Temmuz 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelikle; doktor kadrosu ve hastane ruhsatı satışını 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle yasaklamıştı.

Bu yasağın yürürlüğe girdiği tarihten 7 ay sonra Türkiye Diyanet Vakfı, Özel 29 Mayıs Hastanesi için aldığı hastane ruhsatı ve doktor kadroları ile bağlı haklarını “İhale yoluyla” satışa çıkardı. İhalenin yapılacağı tarihi 16 Temmuz 2014, saati 14.00 olarak açıkladı.

Bunun üzerine Prof. Dr. Şükrü Kızılot; 9 Temmuz 2014 tarihli yazısında; “Sağlık Bakanlığı 11 Temmuz 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik değişikliğiyle, özel sağlık kuruluşlarının doktor kadrosu satışını, 31 Aralık 2013 tarihi itibariyle yasaklamıştı. 1 Ocak 2014 tarihinden bu yana, özel hastanelerin “doktor kadrosu satışı” yasak.  Ortada böyle bir yasak var ama Diyanet Vakfı, hiç çekinmeden “doktor kadrosu ve hastane ruhsatı satacağını” ilan ediyor. Daha ötesi, satışları da ihale yolu ile yapacağını hatta duruma göre pazarlık da yapabileceğini açıklayabiliyor. Bu kadar rahat hareket edebildiğine göre, belli ki bu satış birilerinin bilgisi ve izni dahilinde. Bu aşamada, Diyanet’e gösterilen bu ayrıcalığın, özel sektörden esirgenmesi de çok anlamlı” diyerek olaya dikkati çekmişti.

HASTANE DEVROLDU

Diyanet Vakfı, sahibi olduğu 29 Mayıs Hastanesi’ni Sağlık Bakanlığı’na devretti. Hastane şu anda bir devlet hastanesi. Doktorlar ve diğer çalışanların da önemli kısmı, kamu çalışanı oldu.  41 doktor kadrosu ise Vakfın elinde kaldı. Vakıf elindeki ruhsat ve doktor kadrolarını ihaleyle satılığa çıkardı. Ve sattı!

Hürriyet, “Hani hastane ruhsatı doktor kadrosu satışı yasaktı” diye uyarmasına rağmen 16 Temmuz 2014 tarihinde ihale yapıldı ve hastane ruhsatı ile doktor kadroları, 7 milyon TL +%18 KDV ile satıldı. Sağlık Bakanlığı ayrıca 19 Temmuz 2014 tarihli Resmi Gazete’de yani satıştan 4 gün sonra yeni bir yönetmelik değişikliği yayınladı ve satışa olanak sağlayan bir düzeltme yaptı. Önceki gün yayımlanan Hürriyet’te hastane ruhsatı ve doktor kadrolarını alanların bunu 8 milyon TL+ %18 KDV ile LÖSEV’e satmaya çalışmalarıyla ilgili haber yer aldı. Haberde LÖSEV’in bu satış girişimini ve kendilerinden 8 milyon TL talep edilmesini Sağlık Bakanlığı’na ve müsteşarlığına bir dilekçeyle şikâyet ettiği bilgilerine yer verdik. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, LÖSEV’in şikâyetiyle ilgili bir araştırma ya da soruşturma yapılıp yapılmadığına ilişkin bilgi yer almadı.

 

 



Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku