Ekonomi:
'2026 ENFLASYON HEDEFİMİZ %8,5'

"2026 ENFLASYON HEDEFİMİZ %8,5"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonun düşüş trendine girdiğine dikkat çekerek, 2026'da hedefin yüzde 8 buçuk olduğunu söyledi. Merkez Bankası rezervlerinin arttığını belirten Yılmaz, "22 Eylül itibarıyla rezervimiz 125 buçuk milyar dolara ulaştı" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanlar Kurulu Toplantısı’na katıldı. Türkiye’nin risk priminin kısa süre içinde 700’lerden 400’lere gerilediğine dikkati çekti. Depremin maliyetine de değinen Yılmaz, bölgeye önümüzdeki 3 yıl içinde harcanacak paranın 3 trilyon Türk lirasını bulduğunu söyledi. “Sadece bu yıl merkezi yönetim bütçesinde 762 milyar bu yıl deprem bölgesi için ödenek koyduk, gelecek yılki bütçemizde bu rakam 1 trilyon TL’nin üzerine çıkıyor.”

Dünya ekonomisinin önümüzdeki 3 yıl içinde yüzde 3 büyüyeceği beklentisini dile getiren Yılmaz, biz Orta Vadeli Program’da büyüme hedefini yüzde 4.5 olarak tayin ettik, dünyanın üzerinde büyüme performansı ile yola devam edeceğiz” dedi.
 



CNN Türk
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MB FAİZİ YÜZDE 50'YE YÜKSELTTİ
Merkez Bankası, bugünkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında sürpriz yaparak seçim öncesinde politika...

Haberi Oku