Ekonomi:
BİR FAİZ ARTIRIMI DAHA...

BİR FAİZ ARTIRIMI DAHA...

Merkez Bankası, vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranını yıllık yüzde 25.75, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranını ise yıllık yüzde 26.75 olarak belirledi.

Yeni oranlar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan Merkez Bankası tebliğinde yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Merkez Bankası en son 24 Haziran’da reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranını yıllık yüzde 15.75, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranını ise yıllık yüzde 16.75 olarak belirlemişti.

REESKONT İŞLEMİ NEDİR?

Reeskont, kısaca tekrar iskonto anlamına geliyor. Yani, herhangi bir bankanın elinde bulunan ve daha ödeme zamanı gelmemiş olan senetleri bankanın kendi belirlediği belli başlı şartlar karşılığında merkez bankasına iskonto ettirerek paraya çevirmesi anlamına geliyor.
Reeskont kredisi ise, ihracatçılara uygun maliyetli finansman sağlanması amacıyla, TCMB ile işbirliği içerisinde, Eximbank’a tanınan limit çerçevesinde kullandırılan TL/Döviz Kredisi programı olarak öne çıkıyor. 



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BAYRAM İKRAMİYESİ İÇİN KANUN TEKLİFİ
CHP'li Gürer, Kurban Bayramı öncesinde emeklilere verilen bayram ikramiyesinin en az asgari ücret tutarında...

Haberi Oku