Ekonomi:
DOLAR 2.27'Yİ, EURO 2.82'Yİ AŞTI!
DOLAR 2.27'Yİ, EURO 2.82'Yİ AŞTI!

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin dünkü basın toplantısında daha fazla gevşeme adımı atabilecekleri açıklamaları ile euro, dolar karşısında iki yılın en düşük düzeylerine geriledi.

Moody's'in Güney Afrika'nın kredi notunu düşürmesinin yanında, Ukrayna'daki çatışmaların yeniden başladığına ilişkin haberlerin etkisiyle rublenin değer yitirmesi de gelişmekte olan piyasaları sarstı.

Bankalar arası piyasalarda 2.2630 lira dolayında işlemlere başlayıp 2.2670 liraya çıkan dolar, daha sonra gelen alımlarla 2.27 lira sınırını da geçerek, 2.2745 lira düzeyine kadar yükseldi.

Dolardaki yükselişe bağlı olarak parite etkisiyle, euro da 2.80 lirayı geçerek 2.82 liranın üzerine çıktı. Böylece, yarı yarıya dolar ve eurodan oluşan döviz sepetinin değeri de 2.55 sınırına yaklaştı.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MB FAİZİ YÜZDE 50'YE YÜKSELTTİ
Merkez Bankası, bugünkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında sürpriz yaparak seçim öncesinde politika...

Haberi Oku