Ekonomi:
KOÇ GRUBUNDAN FLAŞ
KOÇ GRUBUNDAN FLAŞ "SATIŞ"

Koç Grubu Maret'i Namet'e sattı

Koç Grubu bünyesinde bulunan Tat Gıda, Maret markasını ve markaya ait taşınmazları 75 milyon dolar artı KDV bedel ile Namet Gıda'ya satacak. Koç Grubu geçtiğimiz yıl da Harranova çiftliğini Namet'e satarak besicilikten çıkmıştı.

Tat Gıda Maret markası ile bu markaya ait Tuzla'daki arazi bina ve teçhizat ile üzerinde yer alan taşınmazların tamamının toplam 75 milyon dolar artı KDV bedel ile Namet Gıda'ya satılmasına karar verdi.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, yönetim kurulu tarafından ayrıca, satışın gerçekleştirilmesi amacıyla genel kurul ve Rekabet Kurulu onaylarının alınması koşullarını içerecek şekilde "varlık satış sözleşmesi" imzalanmasına, imza tarihinde alıcıdan 6 milyon dolar avans alınmasına karar verildiği ifade edildi.

Tat Gıda açıklamasına göre, bu çerçevede et ve et ürünleri işkolundaki faaliyetleri satış işlemlerinin tamamlanmasının ardından sonlandırılırken, elde edilecek nakit şirketin mali durumunun güçlendirilmesi amacıyla finansal borç kapatımında kullanılacak.

Açıklamanın ardından ikinci seansta 2.93 liraya kadar çıkan Tat Gıda hisseleri saat 1439'da yüzde 1.49 primle 2.72 liradan işlem görüyor.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MB FAİZİ YÜZDE 50'YE YÜKSELTTİ
Merkez Bankası, bugünkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında sürpriz yaparak seçim öncesinde politika...

Haberi Oku