Ekonomi:
SALGIN OTOMOTİV DEVİNİ VURDU

SALGIN OTOMOTİV DEVİNİ VURDU

Çin’de ortaya çıkan ve hızla Avrupa’ya sıçrayan ölümcül corona virüsü ekonomi sektörü de vurdu.

Alman otomotiv devi Volkswagen (VW) Yönetim Kurulu Başkanı Herbert Diess, corona virüsü krizinin otomobil üreticileri için uzun süreli sonuçları olabileceğini belirterek krizin Volkswagen’de haftalık 2 milyar euroya mal olduğunu açıkladı.

VW Yönetim Kurulu Başkanı Diess, Almanya’da 80 bin Volkswagen çalışanının kısa dönemli çalışma sistemine döndüğünü, tam zamanlı iş için hiçbir çalışana garanti veremeyeceklerini bildirdi.

Giderleri düşürdüklerini ve kritik olmayan projeleri durdurduklarını ifade eden Diess, krizin Almanya ile sınırlı olmamasından dolayı uluslararası şirketlerin corona krizinden daha fazla etkilendiğini belirtti.

VW Yönetim Kurulu Başkanı Diess, otomobil üretimini Almanya’da 9 Nisan’a kadar durdurduklarını ifade ederek hijyen çalışmalarının yeniden düzenlenmesini sağlayacaklarını ve salgının seyrine göre yeniden yapılanmaya gideceklerini aktardı.



İHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MB FAİZİ YÜZDE 50'YE YÜKSELTTİ
Merkez Bankası, bugünkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında sürpriz yaparak seçim öncesinde politika...

Haberi Oku