ERDOĞAN: PAKİSTAN ORTAKLIĞI BÖLGEYE GÜÇ KATIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırladı. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkilerin stratejik düzeyde geliştiğini ve bölgesel istikrar için kritik önem taşıdığını vurguladı.

Erdoğan, Pakistan’daki terör saldırılarında hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek, “Teröre karşı dayanışmamız sürecek” mesajını verdi. Şubat ayında imzalanan 25 maddelik anlaşma paketinin uygulamaya geçirildiğini hatırlatan Erdoğan, yeni savunma sanayi projeleri, enerji ortaklıkları ve serbest bölgelerde yatırım planlarını gündeme getirdi.

EŞME BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ TOZAN GÖZALTINA ALINDI
EŞME BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ TOZAN GÖZALTINA ALINDI
İçeriği Görüntüle

Türkçe eğitim alanında Pakistan üniversitelerine öğretim üyesi desteği sağlanacağı bilgisini de paylaşan Erdoğan, iki ülkenin Filistin meselesinde omuz omuza durduğunu ve bu dayanışmanın süreceğini belirtti. Pakistan Başbakanı Şerif ise Erdoğan’ı “cesareti ve kararlılığıyla sadece Türkiye’de değil, tüm İslam dünyasında sevgiyle anılan bir lider” olarak tanımladı.

Filistin, savunma, eğitim ve enerji alanlarında atılan adımların, Türkiye-Pakistan-Azerbaycan üçlü iş birliğini de yeni bir seviyeye taşıması bekleniyor.

Kaynak: İGF