YÜZLERCE YOLCU SINIRDA BEKLETİLDİ

YÜZLERCE YOLCU SINIRDA BEKLETİLDİ

Bulgaristan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, dün Bulgaristan-Türkiye sınırındaki Kapıkule Sınır Kapısı karşısındaki Kapitan Andreevo Gümrük Kapısında kaçakçılığa karşı bir operasyon düzenlendi.

Operasyon sırasında 37 otobüs, 6 tır, kamyonlar ve 40 motorlu araç kontrol edildi.

Kontrollerin uzaması nedeniyle, Türkiye’den gelen ve Bulgaristan’a giriş yapmak isteyen yüzlerce yolcu saatlerce sınırda bekletildi.

Türkiye’nin Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü, Kapitan Andreevo Gümrük Kapısını ziyaret ederek yetkililerle görüştü.

Yerel medyaya konuşan yolcular, Bulgaristan sınırında "operasyon bahanesiyle" yaklaşık 14 saat bekletildiklerini söyledi.

Bulgaristan'da 21 Kasım’da cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu yapılacak.

Türkiye ile Bulgaristan arasında gerginlik

Bulgaristan'da 11 Kasım'da eş zamanlı yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu ve erken genel seçimlerinden sonra ülkedeki Türklerin yoğun olarak katıldığı Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi, Türkiye'deki göçmenlerden 90 bine yakın oy almıştı.

İçişleri Bakanı Boyko Raşkov, 18 Kasım'da resmi sonuçların açıklanmasının ardından, Türkiye'de devlet kuruluşları ve politikacıların HÖH lehine propaganda yaptıklarını ve bunun "Bulgaristan'ın içişlerine müdahale olduğunu" ileri sürdü.

Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök, Bulgaristan Dışişleri Bakanlığına çağırılarak konuya ilişkin uyarıldı. Maskeli fanatikler, aynı gece Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği önünde gösteri düzenledi.

Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Hristov Tcholakov, Dışişleri Bakanlığına çağırılarak, Bulgaristan'daki parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde seçmenlerin Türkiye'nin resmi makamlarınca yönlendirildiği ve iç işlerine karışıldığı iddiaları reddedildi.

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

ERDOĞAN, İMAMOĞLU'nu HEDEF ALDI
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, 'Kadim Dostlar İftarı' programında yaptığı konuşmada...

Haberi Oku