Gündem:
ABD'DEN FLAŞ 'İNCİRLİK' İDDİASI
ABD'DEN FLAŞ 'İNCİRLİK' İDDİASI

Türkiye'nin üslerin kullanılmasını kabul ettiği ileri sürüldü

ABD medyasında Türkiye'nin, aralarında İncirlik'teki NATO Üssü'nün de bulunduğu üsslerin, Irak ve Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı oluşturulan ABD liderliğindeki koalisyonun kullanmasını kabul ettiği ileri sürüldü.

Amerikan medyasına yansıyan haberlere göre ABD'li yetkililer, Türkiye'nin ABD'nin önderlik ettiği koalisyon içinde yer almasında varılan görüşmeler ve anlaşmalar sonucu, İncirlik üssünü kullanmanın anlaşmanın bir gereği olduğunu belirtirken, öteki üslerin hangileri olduğu açıklanmadı.

ABD basını, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile ABD Savunma Bakan Chuck Hagel arasında gerçekleşen telefon görüşmesinin ardından Türkiye'nin üssülerin kullanılmasını kabul ettiğini ileri sürdü. İki bakan arasından gerçekleşen telefon görüşme ile ilgili yapılan açıklamada katkılarında dolayı Türkiye'ye teşekkür edildi.


DHA
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

KAYIP EKONOMİST OLAYINDA YENİ GELİŞME
Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran 2023'te sabah yürüyüşü için evinden ayrıldıktan...

Haberi Oku