Gündem:
ABD'li SİYASETÇİDEN SEÇİM YORUMU

ABD’li SİYASETÇİDEN SEÇİM YORUMU

Sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetinin hamlelerini eleştirdiği açıklamalarla gündeme gelen ABD’li siyasetçi Robert Menendez yeni açıklamalarda bulunarak Türkiye ve Yunanistan’daki seçim süreçlerini değerlendirdi.

ABD Kongresi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı olarak da tanınan Menendez, New York’ta konuştu… Geçen hafta gerçekleşen ilk tur oylamanın ardından bu hafta Yunanistan’da da seçimler olduğunu belirten Menendez, “Umarım seçimlerden sonra her şey daha iyi olur. Seçimlerden öte iki ülkenin de barış ve berekete şiddet yoluyla değil güvenlik yoluyla ulaşmayı öğrenmeleri gerekiyor” yorumunu yaptı.

Türkiye’deki seçimlerle ilgili konuşan Menendez, “Türk halkı liderlerini seçiyor. Ben ilk turda elde edilen bu sonuçta muhalefetin halen Türk seçmenin kararı üzerinde etki etme yeteneği olduğunu görüyorum. Fakat bunu yapabilme etkileri dar” dedi.

“ERDOĞAN KAZANMAK İÇİN…”

Menendez, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden hakkındaki sözlerini de değerlendirdi. Menendez, “Cumhurbaşkanı Erdoğan kazanmak için gerekli olan her şeyi yapar. Türkiye’de çok katmanlı bir süreç var. Medyayı kontrol ediyor, muhalifler hapiste. Ülkeyi yönetme hedeflerini desteklemek için avantaja sahip” yorumunu yaptı.

Seçimden çıkacak sonuca göre Türkiye’nin nasıl hareket edeceğinin merak konusu olduğunu söyleyen Menendez, “Her zaman istediğimiz gibi bir NATO müttefiki mi olacak yoksa tam tersi mi olacak? Bunu göreceğiz” dedi.



SÖZCÜ Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

TBMM'de YENİ DÖNEM
CHP'den belediye başkanı seçilen 4 milletvekilinin üyeliği, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından bugün...

Haberi Oku