Gündem:
ADAYLARIN 'RESMÎ' BAĞIŞ ASİMETRİSİ(!)
ADAYLARIN "RESMÎ" BAĞIŞ ASİMETRİSİ(!)

Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam canlı yayında kampanyası için yapılan bağışın miktarını açıkladı.

Erdoğan “Kampanyada bir defa şöyle bir son akşam itibarıyla aldığım şeyi söyleyeyim, yani biliyorsunuz kişiler olarak bankalardaki görünüm olmuyor, bağış adeti olarak. Çünkü aynı kişi 2 kez, 3 kez de bağış yapabiliyor. Dolayısıyla toplam bağış adedi 1 milyon 350 bin 796, toplam bağış miktarı ise 55 milyon 260 bin 778. Akşam itibarıyla bu" dedi.   

PARA KALACAK OLURSA HAZİNEYE KALIR

"Tabii rakam olarak fena bir rakam değil ama yarın da tabii devam edecek" diyen Erdoğan, şunları söyledi: Bu konuyla ilgili bankayla arkadaşlarımızın görüşmeleri oldu. Çünkü tabandan gelen şeyler bu istikamette. Hatta pazardan sonra da yapılabilecek. 3-4 gün ondan sonra da böyle bir imkan var. Çünkü bu konuda yapılan alım satımlarda belki açıklar da olabilir. Biliyorsunuz burada sizin resmi belgeli harcamalarınızın üstünde para kalacak olursa bu para hazineye devrolunur. Böyle bir durum da söz konusu.

DANIŞMANLARI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun kampanyası için ise 8,5 milyon TL bağış toplandı.

Kampanyayı yürüten danışmanlar tarafından yapılan açıklamada İhsanoğlu’nun hesabına yapılan bağışların, 8 Ağustos 2014 itibarıyla 8,5 milyon TL’yi bulduğu açıklandı.

DEMİRTAŞ'A 1 MİLYON 213 BİN LİRA BAĞIŞ YAPILDI              

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın seçim kampanyası için açılan hesaplara, 7 bin 119 kişi, 1 milyon 213 bin lira bağışta bulundu. Demirtaş'ın seçim kampanyası çerçevesinde tanıtım materyalleri, ulaşım, platform ve ses sistemleri hizmetleri için 1 milyon 95 bin lira harcandı. 
      
Demirtaş'ın seçim çalışmalarında kullanılmak üzere bağış ve yardımda bulunmak isteyenlerin nakdi yardımları için açılmış olan hesaplara, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler, seçimin her bir turu için, en fazla 9 bin 82 lira 51 kuruş yardım ve bağışta bulunabiliyor.

BAĞIŞ KOŞULLARI

Bağışlar ve yardımlar, seçimin birinci turu için 15 Ağustos 2014'e kadar sürecek. Seçimin ikinci tura kalması halinde ise yardımlar, en geç 28 Ağustos 2014'e kadar yapılabilecek.


Adaylar, sadece nakdi yardım alabilecek, ayni yardım ve ödünç niteliğinde para kabul edemeyecek.


Cumhurbaşkanı adayları, bin liraya kadar olan nakdi yardımları, makbuz karşılığında ve aynı gün seçim hesabına yatırmak üzere alabilecek. Bin liranın üzerindeki nakdi yardımlar ise adayların "seçim hesabı" olarak açtırdıkları ve YSK'ya bildirdikleri banka hesabına bağış yapan tarafından yatırılacak. Alınan bağış ve yardımlar, sadece seçim harcamalarında kullanılacak.


Adaylara yabancı ülke vatandaşları bağış ve yardımda bulunamayacak. Banka kayıtlarına göre denetim yapılması gerektiğinden, denetiminde zorluk yaşanmaması için internet sitesi aracılığıyla veya SMS yöntemiyle bağış ve yardım yapılamayacak.


Hürriyet Gazetesi
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

MANSUR YAVAŞ'tan SERT TEPKİ
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Çalışma ve...

Haberi Oku