Gündem:
'AFEDERSİNİZ ERMENİ, BİLİYORSUNUZ ALEVİ' DİYEN ERDOĞAN BAKIN MUHTARLARA NE SÖYLEDİ!
'AFEDERSİNİZ ERMENİ, BİLİYORSUNUZ ALEVİ' DİYEN ERDOĞAN BAKIN MUHTARLARA NE SÖYLEDİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmasında mezhep fitnesinin, bir kez daha İslam Dünyasını sarsıp Müslümanları karşı karşıya getirdiğine dikkat çekerek, “Bunu aslında bir üst akıl idare ediyor, bunu bilmemiz lazım. Mesele nedir? Mesele, İslam dünyasında bir mezhep çatışması olsun ve İslam dünyası kendi içinde paramparça olsun” yorumunda bulundu.

Suriye, Irak, Yemen ve Lübnan’da yaşanan görüntülerin gerisindeki en önemli sebebin mezhep fitnesi olduğuna da işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz, Peygamber Efendimizin tüm sahabelerine ve Ehli Beyte aynı derecede saygı duyan, hepsini aynı sevgiyle bağrına basan bir anlayışa sahibiz” dedi ve ekledi:

“Hazreti Ali, Hazreti Hasan, Hazreti Hüseyin adına Hazreti Ebubekir’in, Hazreti Ömer’in, Hazreti Osman’ın tahkirine asla razı olmayız, tersine de asla rıza göstermeyiz. Mezhep görüntüsü altında sergilenen tavırların gerisinde, bölgesel iktidar inşa etme çabası olduğunu gayet iyi biliyoruz.”

SUUDİ ARABİSTAN-İRAN GERİLİMİ

Bu bağlamda Suudi Arabistan ile İran arasında yaşanan gerileme de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:

“Suudi Arabistan’ın Büyükelçiliğinin roketatarlarla yakılıp yıkılması, aynı şekilde Irak’taki Suudi Arabistan’ın yakılıp yıkılması asla uluslararası münasebetler açısından kabul edilebilir bir yaklaşım değildir. ‘Biz bunu tasvip etmiyoruz’ demek, o ülkelerin yönetimlerini de kurtarmaz. Niye? Sen gerekli tedbirleri aldın mı acaba? Atılmış bir adım vardır, 47 kişi idama mahkûm edilmiştir. Türkiye’de bir idam müessesi yok, doğrudur veya yanlıştır ayrı bir mesele; ama Suudi Arabistan’da bu müessese var, İran’da da bu müessese var, Amerika’da var, Rusya’da var, Çin’de var, buralarda hâlâ idam çalışıyor. Buralarda yapılan idamlarda ses-soluk çıkmıyor; ama şu anda Suudi Arabistan’da atılan bir iç hukuk meselesidir bana göre, almıştır böyle bir kararı, bunların 46’sı Sünni’dir, El Kaide’yle bağlantılı olduğu için idam edilmişlerdir. Bir tanesi de Şii ve bunun kararı da daha önceden verilmiş, bunun adımını da bu şekilde Suudi Arabistan atmıştır, bunların kararıdır; tasvip edip-etmemek ayrı bir konu. Mısır’da bini aşkın insan hakkında idam kararı verildi; ey dünya, neredesin, niye bunlarla ilgili konuşmuyorsunuz? Hele hele bunlardan bir tanesi Mursi’dir. Mursi ki halkının yüzde 52 oyuyla iş başına gelmiş bir Cumhurbaşkanıdır, Cumhurbaşkanı sıfatını taşıyan bir insan idama mahkûm edilmiştir. Bir terörist miydi o? Değildi. Bir darbe; darbeyi yapan kim? Sayın Mursi’nin Millî Savunma Bakanı olan bir General. Kime yapıyor bunu? Kendi Cumhurbaşkanına. Peki, buna yönelik tüm dünyanın bir sesi çıktı mı, bir şey söylediler mi? Tek konuşan biz olduk. Niye? Çünkü adaletle hükmetmek bizim görevimizdi de onun için. İslam’ı ve Müslümanları böyle bir zilletle karşı karşıya getirenleri Allah ıslah etsin diyoruz.”

Konuşmasının sonunda 2016 yılında, başta Suriye olmak üzere, Müslümanların acı, gözyaşı ve kan içinde yaşadıkları tüm coğrafyalara barış, huzur, istikrar gelmesi temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ağırladığı muhtarlara katılımlarından ötürü teşekkür ederek, kendilerinden mahalle ve köylerindekilere selam, saygı ve muhabbetlerini iletmelerini istedi.


Haber Habere
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

BURSALI, ERDOĞAN'dan ÖZÜR DİLEDİ
Monoca’da lüks yat kulübünde ıstakoz yiyip sosyal medyadan paylaşan ve AKP’de hedef tahtasına konan...

Haberi Oku