Gündem:
AĞZINI İKİ KERE YIKAMASI GEREKİR..!
AĞZINI İKİ KERE YIKAMASI GEREKİR..!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na yönelik sert eleştirilerde bulundu. Hisarcıklıoğlu'nu "esnafın ve tüccarın yerine, Saray'ın sesi olmak ve şirketlerine el konulmasından çekinmek''le suçlayan Yarkadaş, " CHP'nin Genel Başkanına söz söyleyeceklerin ağzını iki kere yıkaması gerekir'' dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TOBB Genel Kurulu’ndaki toplantısında yaptığı açıklamaya gösterilen tepkileri değerlendirdi.

Barış Yarkadaş, "Rifat Hisarcıklıoğlu, kendisinin ve başında bulunduğu kurumun misyonunu unutmuş, cumhuriyetten, demokrasiden ve laikliğin değerlerinden vazgeçtiğini yaptığı açıklamayla göstermiştir. Oysa ki TOBB gibi ciddi bir kuruluşun en başta demokrasiyi, laikliği ve cumhuriyetin değerlerini ödünsüzce savunması gerekir. TOBB demokrasiyi, laikliği, özgürlüğü, cumhuriyeti bugün savunmayacak da ne zaman savunacaktır?” ifadesini kullandı.

'PARANIZI HARCAYACAĞINIZ BİR VATAN KALMAYACAK'

CHP'li Yarkadaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tarih, her dönem iktidarlara yanaşarak ayakta kalan ve kalmaya çalışanları, o şaşmaz terazisinde değerlendiriyor ve değerlendirecektir. İktidarlara yanaşarak, karlarına kar katma hesabı yapanlar şunu unutmasınlar; Tayyip Erdoğanlara, AKP hükümetlerine verdiğiniz destek size bir süre daha para kazandırabilir. Ama onların yarattığı düzen, kazandığınız paraları harcayabileceğiniz, kazandığınız paralarla yatırım yapabileceğiniz bir vatan bırakmıyor. Yeter artık; üç beş kuruş kar için, bu ülkenin topraklarının ayaklarımızın altından çekilmesine sessiz kalmayın.''

'HİSARCIKLIOĞLU, NEREDE YAŞIYOR?'

Kılıçdaroğlu'nun TOBB'da yaptığı konuşmada, ülkenin sosyo ekonomik gerçeklerine dikkat çektiğini vurgulayan Yarkadaş, "Bu sözlerde yanlış olan nedir? Türkiye'de yaşayan yurttaşlar, can ve mal güvenliğinden endişeli değil mi? Hisarcıklıoğlu, Norveç ya da İsveç'te yaşadığını mı sanıyor?'' diye sordu.

'BOŞ SALONA KONUŞTU'

Hisarcıklıoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na yönelik dünkü sözlerinden sonra istifa etmesi gerektiğini söyleyen Yarkadaş, "Rifat Hisarcıklıoğlu'na destek veren sadece iktidar ve iktidar medyasıdır. Hisarcıklıoğlu, dün bomboş bir salona konuşmak ve üç beş kişiye seslenmek zorunda kalmış, örgütünden destek bulamamıştır" dedi.

'KULAĞI HEP SARAY'DA'

Rifat Hisarcıklıoğlu'nun, iktidara söyleyebileceği tek bir sözünün olmadığını, bununla birlikte ülkede bir muhalefet boşluğu olduğu iddiasını dile getirdiğine işaret eden Yarkadaş, "O halde Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'nun iddia ettiği gibi bir muhalefet boşluğu varsa; acaba bunda kendisinin bir sorumluluğu yok mudur?" sorusunu yöneltti. Hisarcıklıoğlu'nun esnafın yerine Saray'a kulak verdiğini belirten CHP'li vekil şunları söyledi:

"Hisarcıklıoğlu, Tunalı Caddesi'ne, Tunus Caddesi'ne, Çukurambar'a kulağını tıkadı. Esnafın sesini duymaz oldu. Çünkü, kendisi kulağını sadece Saray'a çevirmiş. Oysa; esnaf kan ağlıyor. Vergi veremiyor. Bir gecede yüzlerce şirkete, hukuksuz bir biçimde el konuluyor. Torba Yasayla her şirkete el koyma yetkisi aldı iktidar. Hisarcıklıoğlu, bu hukuksuzluğa bile sesini çıkarmadı. Yoksa, kendi şirketlerine el konulmasından mı korkuyor da iktidarı eleştiremiyor?''

'KORKUSU ESKİYE DAYANIYOR'

Hisarcıklıoğlu'nun bir dönem siyasete girmek için zemin yokladığını da belirten Yarkadaş, "Ergenekon Torbası açıldı, bu torbaya Hisarcıklıoğlu'nun adı da karıştı. Ve Hisarcıklıoğlu, merkez sağda hayata geçirmek istediği oluşumu noktalandırdı. Korkup geri çekildi'' dedi. Yarkadaş, şöyle devam etti:

'HAZIR BIYIĞI DA VARKEN, BAŞBAKAN OLSUN'

"Rifat Hisarcıklıoğlu, şimdi o günler geride kaldı diye, şimdi mi siyasete girmek istiyor! Yoksa; düşük profilli başbakan olma niyetinde midir? Aslında olabilir. Şu anda düşük profilli ve bıyıklı bir başbakan aranıyor. Kendisinin dünkü sözlerinden sonra hayli düşük profilli olduğunu gördük. Zaten bıyıkları da var. O halde Rifat Hisarcıklıoğlu tam sarayın aradığı başbakandır."

'BOYUNUN ÖLÇÜSÜNÜ 2009'DA VERMİŞTİ'

Hisarcıklıoğlu'nun, 9 Mayıs 2009 tarihinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile çekilmiş bir fotoğrafını gösteren Yarkadaş, "Tayyip Erdoğan'a boy ölçüsü verenlerin, CHP'nin Genel Başkanına söyleyebilecek herhangi bir sözü yoktur. Önce bu boy ölçüsünü verenler çıkıp neden burada hazır olda durduğunu herkese anlatmak zorundadır. CHP'nin Genel Başkanına söz söyleyeceklerin önce ağzını iki kere yıkaması gerekir" ifadesini kullandı.

'O FIRÇAYI UNUTMADIK'

Hisarcıklıoğlu'nun Çatalca'daki bir açılışta Erdoğan'ın elini sıkmak isterken fırça yediğini belirten Yarkadaş, "Uzattığı eli sıkılmayan ve bunun üzerine iki elini gövdesiyle birleştiren ve hazır olda duran TOBB Başkanı, şimdi kalkmış CHP'ye ve onun genel başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'na söz söylemeye çalışıyor. Herkes haddini bilecek! Kendisini uyarıyoruz, ya istifa etsin, ya da bir daha haddini aşmasın'' dedi.

'KAN DÖKMEYE HAZIRLANAN İKTİDARDIR'

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, TOBB Genel Kurulu'nda, başkanlık sistemine ilişkin dile getirdiği sözleri konusundaki değerlendirmesi sorulan Yarkadaş, şunları kaydetti:

"Sayın Genel Başkanımız, 'Biz rejime karşı direnirken, rejim değişikliğine karşı direnirken kan dökeceğiz' dememiştir. AKP iktidarının kan dökmeye hazır, rejimi değiştirmek için akıl sağlığını yitirdiğinden söz etmiştir. Sayın Genel Başkanımız, CHP'nin kan dökmesinden bahsetmemiştir. Sayın Genel Başkanımız, elinde iktidar aygıtını tutan, gücü kendi çıkarları için kullanan ve rejimi değiştirebilmek için kan dökmeye hazır olan gözü dönmüş bir iktidardan bahsetmiştir.

'GENEL BAŞKANIMIZ, DİRENME HAKKINI HATIRLATMIŞTIR'

Bunun karşısında da BM'nin her yurttaşa tanıdığı bir hakkı hatırlatmıştır. O da yurttaşların haksızlıklara karşı direnme hakkıdır. Direnme hakkı, bizim anayasamızda da açıkça belirtilmiştir. Bana giydirilmeye çalışılan bir deli gömleğine, başkanlık adı altında tek adam diktatörlüğüne direnmeyip de ne yapacağız? Tayyip Erdoğan'ın giydirmeye çalıştığı deli gömleğini ellerimizi ve kollarımızı bağlayarak kabul mu edeceğiz? Hiç kimse bizden bu deli gömleğini giymemizi beklemesin."

AKP iktidarının, hayatın her alanında şiddeti uyguladığını belirten Yarkadaş, "Daha birkaç yıl önce, Gezi'de bu ülkenin börtüsüne böceğine, havasına suyuna, ağacına ormanına ve halkın yaşam hakkına sahip çıkan sekiz genç iktidar tarafından katledilmedi mi? Onlarca genç, gözünü kaybetmedi mi? Yüzbinlerce insan, polisin biber gazına maruz bırakılmadı mı?'' dedi.

'TERÖR NİÇİN DEVREYE SOKULDU?'

İktidarın, rejim değişikliği için her şeyi yapabileceğini belirten Yarkadaş, "7 Haziran'dan 1 Kasım'a giden süreçte, terör en üst perdeden yeniden devreye sokuldu. Halkın oyları o konjonktürde AKP'ye yönlendirildi. Şimdi Erdoğan'ı Başkan yapmak için bu süreci devam ettiriyorlar'' ifadesini kullandı.

Halkın, parlamenter sistemden soğuması için Meclis'in itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını belirten Yarkadaş, "Hergün değişik bir sistem arayışı ile karşımıza çıkıp, Başkanlığın tüm bu sorunları çözeceğini söylüyorlar. Rejimi değiştirmek için her türlü hazırlığı yapıyorlar. Ama şunu unutmasınlar; başaramayacaklar'' dedi.


gercekgundem.com

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

YSK'dan 'İFTAR' KARARI
Bahçe İlçe Seçim Kurulunun "iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini" sorduğu YSK,...

Haberi Oku