Gündem:
'AKP HÜKÛMETİ IŞİD İLE DİREKT KOORDİNASYON İÇİNDEDİR'
HEYSEM EBU SAİT: 'AKP HÜKÛMETİ IŞİD İLE DİREKT KOORDİNASYON İÇİNDEDİR'

Ebu Sait bugün yayınladığı beyanda ABD’li askerî heyetin son olarak Türkiye’de bulunduğu temasların, Türk tarafının IŞİD ile ilişkilerinin tüm yönlerine sımsıkı tutunma özenini yansıttığını belirtti.

Türk hükûmetinin, IŞİD teröristlerinin Fırat ile Dicle Nehirleri arasındaki mesafeyi aşarak Ürdün ve Suudi Arabistan sınırlarına kadar yayılmasını ve Suriye’nin Ayn el Arap kentini ele geçirmesini talep ettiğine dikkat çeken Ebu Sait; aynı zamanda IŞİD’in Suriye ve İran arasında coğrafi barikat olarak bırakılmasını talep ettiğini belirtti.

Ebu Sait, Türk hükûmetine göre bunun İsrail’in güvenliğine hizmet etmesiyle birlikte İran ve Irak’tan petrol ve doğalgaz boru hatlarının Akdeniz’e uzanmasının engellenmiş olacağını düşündüğüne vurgu yaptı.

Ebu Sait Türkiye’deki AKP hükümetinin Batılılar ile koordinasyon içinde yaptıkları planların tamamıyla İsrail’e hizmet ettiğine vurgu yaparken ABD ve Türkiye arasında henüz anlaşmaya varılmayan tek noktanın Türkiye’nin Suriye’ye müdahalesi olduğuna dikkat çekti.

Ebu Sait bu durum karşısında da İran’ın Türkiye’ye açık ve net bir mesaj verdiğini söyledi.


SANA-Suriye Arap Haber Ajansı
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner80

banner87

İSRAİL'le TİCARET DURDURULDU
Yapılan açıklamada, "Devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçilmiş, İsrail'le...

Haberi Oku